o udržení, 3. kolo
28.06.2020 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Karviná neuspěla v Olomouci a ztratila šanci na přímou záchranu

Už potřetí v řadě se bude muset Karviná vypořádat s těmi nejstrastiplnějšími nástrahami ligového udržení. Protože nebodovala v Olomouci, nemůže již předstihnout v tabulce třináctý Zlín, který je jí vzdálený na rozdíl šesti bodů a jako poslední drží zcela bezpečnou pozici. Moravskoslezský celek se stejně jako loni může zachránit jen přes dodatečnou baráž.

V roce 2018 se karvinští fotbalisté vyhnuli sestupu až díky vítězství v posledním utkání nad přímým konkurentem z Jihlavy, v roce 2019 stejného soupeře přetlačila v baráži. A v roce 2020 ho čeká buď přímo pád do nižší soutěže, nebo znovu hodně nepříjemné a nervydrásající play-off. Neboť v nynějším případě utrpěli již svou šestnáctou porážku v tomto ročníku.

Na Hanou nevstupovali hosté v nejlepším rozpoložení, vždyť v nadstavbové části sezóny urvali jen bod z možných šesti za minulou bezgólovou plichtu s Opavou. Toužebné výhry se po koronavirové přestávce opětovně nedočkali a protáhli svou sérii bez tříbodového rezultátu už na devět zápasů v řadě. Domácí naopak zvítězili poprvé po třech odehraných kolech.

Olomouc nenastoupila na hřiště v nejsilnějším možném složení. I proto, že záchranu mezi českou elitní smetánkou si již zajistila, a mohla tak trochu experimentovat. V úvodní jedenáctce se tedy objevil například zkušený brankář Buchta, jenž je na sklonku své kariéry, a třeba vůbec poprvé od úvodních minut hrál teprve sedmnáctiletý záložník Daněk.

Domácí se ocitli v první větší příležitosti tohoto střetnutí po patnácti minutách, to když Vepřekův centr zleva propadl nečekaně až na zadní tyčku k Julišovi, jenže ten byl překvapený, že vlastně mohl vůbec nějakým způsobem zakončovat, až míč nasměroval jen do zámezí. Ve 23. minutě již však přece došlo na první změnu průběžného skóre.

Zahradníček chvilku kličkoval u pokutového území, až balón poslal na hranici brankového území, tam se ho snažil odvrátit do bezpečí bránící Fabrício, avšak nešikovně merunu poslal do vlastní sítě. Po půlhodině hry se snažil vyrovnat Qose, který vypálil hodně ostrou pumelici z dálky, u tyčky ovšem stačil jeho podnikání zamezit úspěšným zákrokem Buchta.

Na druhé straně naopak došlo o pár momentů později k dalšímu zásadnímu okamžiku tohoto souboje. Daněk se protáhl do vápna, tam do něj zezadu drcl Qose, a sudí Berka nařídil pokutový kop. K němu se postavil Juliš, jenž neměl problém zacílit za záda gólmana Bolka. Těsně po přestávce pak Olomouc svůj pohodlný náskok ještě dokázala jednou pojistit.

Karviná zároveň mohla zkraje druhé půle odpovědět, jenomže Šindelářovi střelba ne úplně dobře vyšla. A její sok byl přitom v 52. minutě v koncovce úspěšnější, jelikož se po Daňkově průniku a prudké přihrávce prosadil podruhé v klání Juliš. V 58. minutě poté došlo k finální úpravě konečného stavu, Ba Loua totiž zleva efektivně vybídl zakončujícího Lingra.

Autor: Patrik Sandev / ceskatelevize.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kolouch21

Karviná se ještě může zachránit přímo. Stačí když 2x vyhraje a Zlín 2x prohraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele