základní část, 5. kolo
10.08.2019 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olomouc doma ztratila body s poslední Karvinou

Olomouc nezvládla dobře rozehraný duel s Karvinou a pouze remizovala. Sigma se do vedení dostala v první půli a dlouho držela otěže zápasu pevně v rukách, jenž v závěru polevila v koncentraci a zbytečně inkasovala.

Domácí nastoupili v totožné sestavě jako před týdnem v Liberci. Dokopy se tak stihl dát i záložník Greššák, jenž musel u Nisy kvůli zranění střídat. Slezanům se již uzdravil stoper Kouřil, jenž nahradil Stropka, a taky Guba. Vukadinović se tak přesunul na pravé křídlo a Putyera se musel smířit pouze s lavičkou náhradníků.

Diváci na Andrově stadionu se dlouhou dobu nudili. Až po dvaceti minutách hry je ze spánku vzbudila akce Sigmy. Yunise po pobídce od Plška vychytal gólman Karviné Hrdlička a Falta následně trefil bránícího hráče. Hanáci však přebrali iniciativu a po půlhodině si vypracovali další šanci, jenže Yunis nezakončil přesně po přihrávce od Housky.

Ve 36. minutě už pramenil z aktivity Olomouce gól. Kerbr vyslal střelu do přehuštěného prostoru, kde míč tečoval Jemelka tak šikovně, že se zastavil až v síti - 1:0. Hosté v prvních čtyřiceti pěti minutách nepředvedli vůbec nic a až v těsně před pauzou se po nepovedeném rohovém kopu domácích hnali dopředu. Akci táhl Guba, ale jeho pas do pokutového území na poslední chvíli odvrátili domácí hráči.

V 54. minutě se Karviná dostala do další šance opět po chybě hráčů Sigmy. Greššák špatně rozehrál a na Janečkův centr těsně nedosáhl Petráň. Následně pálil nepřesně Čonka. Hanáci odpověděli za tři minuty, avšak Yunis vyslal v tísni jen slabou střelu, kterou Hrdlička v pohodě kryl. Na hřiště se dostal hostující Ba Loua, který v 67. minutě konečně alespoň trochu prověřil brankáře Sigmy Reichla.

Zvýšit vedení domácích mohl Pilař, ale minutu po Ba Louově pokusu pálil těsně vedle. Za dalších devět minut se zase ukázal Ba Loua a málem vyrovnal, jeho přímý kop však dobrým zákrokem vytáhl Reichl. Sedm minu před koncem však hosté přece jen srovnali. Petráň se dostal nejrychleji k vyraženému míči a zajistil dělbu bodů. V nastaveném čase ještě mohl Plšek vrátil Olomouci vedení, jenže neprostřelil hradbu těl před sebou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele