o udržení, 2. kolo
23.06.2020 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma opět nevyhrála, i tak se s předstihem zachránila

Olomouc nevyhrála ani ve svém čtvrtém utkání v řadě za sebou, nicméně bezbranková remíza s Teplicemi ji i přesto definitivně zajistila prvoligovou licenci pro příští sezónu, a to díky dalšímu nerozhodnému výsledku souběžné hraného duelu Karviné s Opavou (0:0). Severočeši určitě nebudou nespokojeni i přes poslední dvě přesvědčivé výhry, v tabulce jsou stále dvanáctí s pětatřiceti body a k udržení taktéž nemají příliš daleko.

V tuto chvíli disponují osmibodovým náskokem na Karvinou a ve zbývajícím průběhu jim stačí, aby jejich slezský rival nevyhrál ve všech třech utkáních. V úterním duelu se tedy diváci gólu nedočkali, i když gólových možností bylo k vidění dostatek. Do té první se dostali svěřenci trenéra Stanislava Hejkala už po necelých čtyřech minutách, kdy Řezníček oslovil svou přihrávkou nabíhajícího Moulise, kterému se však zakončení vůbec nepovedlo.

V 10. minutě se poprvé v zápase musel blýsknout brankář Mandous, jenž odvrátil před sebe nebezpečný centr Moulise a pak si fantasticky poradil i s dorážkou osamoceného Jakuba Mareše. Po následném rohovém kopu již byl domácí gólman překonán, avšak na poslední chvíli dokázal odkopnout balón z brankové čáry vracející se Sladký. Hosté pokračovali v ofenzivním snažení i nadále a krátce po čtvrthodině hry znovu zahrozili.

Na hranici pokutového území tvrdě vypálil Jakub Mareš a jen těsně minul levou šibenici. Vzápětí se z ničeho nic mohli dostat do vedení Hanáci. Ve velmi dobré šanci se ocitl Juliš, jenomže svůj projektil umístil nad břevno. Stejný hráč byl opět vidět v polovině úvodního dějství, tentokráte z těžké pozice mířil mimo prostor tří tyčí. Hostující gólman Grigar podržel svůj celek ve 28. minutě, bombu Housky totiž skvěle odvrátil na rohový kop.

Olomouc s přibývajícím časem ožila, krátce po půlhodině hry stanul na konci pohledné akce Zahradníček a Grigar vytáhl proti jeho hlavičce parádní zákrok. Zhruba pět minut před přestávkou měl na kopačce změnu skóre nejlepší teplický střelec Řezníček, ale po pasu z pravé strany hlavičkoval nepřesně. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a dlouhou dobu se prakticky hrálo bez jakýchkoli velkých možností.

Teprve v 74. minutě se mohl stát olomouckým hrdinou Juliš, nicméně Grigar byl i v tomto případě připraven a jednoruč vytěsnil míč nad svou branku. V rozmezí 77. až 79. minuty zazdil hned dvě slibné příležitosti střídající Chytil, jenž si na Grigara ani v jednom případě nepřišel. V samém závěru ještě nebezpečně hlavičkoval Jakub Mareš, bohužel pro něj našel jen náruč Mandouse. Olomouc v dalším kole přivítá Karvinou, Teplice se střetnou se Zlínem.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele