základní část, 7. kolo
23.08.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Trápení Teplic nekončí, Severočeši prohráli i v Olomouci

Další porážka a nadále pohyb na dně tabulky. Jedině to znamenal pro fotbalisty Teplic páteční duel nejvyšší české soutěže v Olomouci. Za domácí Sigmu se prosadil Plšek, po pauze ještě navyšoval Hála.

Hned z první příležitosti Hanáků padnul gól. Faltovi se sice odcentrovat nepovedlo, míč se ale stejně dostal až do malého vápna, odkud jej bez větších potíží poslal za brankovou čáru Jakub Plšek, branku posvětil i VAR.

Srovnáno mohlo být záhy hodně netradičně, Horův centr se však snesl jen těsně nad Reichlovo břevno. Při chuti se ukazoval střelec úvodního gólu Plšek, jenž se obloučkem pokoušel přehodit lehce vyběhnutého Grigara, neúspěšně.

Po necelé půlhodině se skláři radovali z vyrovnání, ovšem ne dlouho. Marešův nádherný gól totiž sudí po konzultaci s videoasistentem a zhlédnutí opakovaných záběrů neuznal kvůli hře rukou. Další obrovskou šanci na srovnání měl Vyhnal, jenž propadlý balón poslal o kus mimo tři tyče.

Vstup do druhého poločasu se olomouckým hráčům povedl stejně jako ten do prvního. Zmrzlého centr z levé strany vápnem proletěl až na hlavu Martina Hály, jenž hlavou trknul míč do sítě a skóroval tak hned ve svém prvním duelu po téměř roční pauze zaviněné zdravotními problémy.

Ve třiapadesáté minutě rozhodčí podruhé v zápase opravil svůj verdikt na zásah videorozhodčího a opět to bylo proti Teplicím. Tvrdý faul Kodeše původně ocenil žlutou kartou, kterou ale později přeměnil na rudou a poslal hostujícího hráče do sprch.

Severočechy to od honu za vyrovnáním neodradilo a pořádně domácím zatápěli. Po necelé hodině hry se do obrovské příležitosti dostal Žitný, jenž nedokázal Reichla z bezprostřední blízkosti překonat. Olomoucký gólman vychytal i dorážku.

Příznivce na Andrově stadionu vylekala i Horova dělovka, tu z brankové čáry odehrál Beneš. Růžky ale vystrčili i Moravané, ve velké šanci selhal Yunis. Poté zase převzali otěže žlutomodří, i tentokráte si Žitný vylámal zuby na brankáři.

Jedinou větší příležitostí v závěrečných minutách byla dělovka Nešpora, která se od břevna odrazila mimo bránu. Zatímco tedy Teplice i nadále okupují patnáctou pozici, Sigma se dočasně posunula do horní poloviny tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele