základní část, 15. kolo
02.11.2019 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Olomouc ztratila proti Mladé Boleslavi vyhraný zápas

Olomouc měla zápas s Mladou Boleslaví výborně rozehraný, během necelých dvou minut však neuvěřitelně ztratila tři body a se Severočechy nakonec remizovala. Utkání se lámalo po hodině hry, kdy v rozmezí tři minut padly tři góly. Domácí zůstávají na osmém místě, hosté jsou alespoň do neděle nadále třetí.

Na pravém kraji zálohy Sigmy se místo Zahradníčka představil Pilař. Kouč Hanáků Látal též vsadil na klasického útočníka Yunise, Plšek se tak z hrotu zatáhl do středu pole a na lavici náhradníků usedl Zmrzlý. Hostům chyběl kapitán Matějovský, šanci tentokrát nedostal ani Mešanović. Trenér Boleslavi Weber naopak vložil důvěru do mladíka Haška a Ladry.

Aktivněji začala Olomouc, ovšem první, leč nepřesný střelecký pokus vyprodukoval v desáté minutě Komličenko. Čtyři minuty poté už skórovali domácí. Centr z pravé strany propadl k Plškovi, jenž zblízka překonal brankáře Středočechů Stejskala. I poté pokračovala Látalova družina ve snaze i gól. V šestnácté minutě kryl Benešovu hlavičku po rohovém kopu Gonzáleze Stejskal, pár chvil poté střílel vedle brány Yunis.

Ve 23. minutě mohla Boleslav zničehonic vyrovnat, ale do střely Budínského obětavě skočil Jemelka. Dvě minuty poté mohl na druhé straně zvýšit vedení Hanáků Yunis, proti byl však Stejskal, jenž hlavičku soupeře vytěsnil mimo tři tyče. Po půlhodině hry šli hosté do nadějného protiútoku, který skončil zablokovanou střelou Ladry. O čtyři minuty později hledal Ladra spoluhráče v šestnáctce a jeho pobídku si malému srazil do vlastní svatyně Kerbr. Ani Sigma ale nespala. Plšek ve 38. minutě šikovně posadil míč na hlavu Gonzáleze, jenže španělský fotbalista nemířil přesně. V nastavení první půle ještě pálil vedle tyče z přímého kopu Budínský.

Sedm minut po změně stran se uvedl Mešanović, jenž se v průběhu zápasu dostal na hřiště, bránu ale z dobré pozice netrefil. Za další své minuty si na druhé straně podobně neúspěšně počínal hlavou Plšek. V 57. minutě mohl srovnat stav Budínský, po centru z levé strany jej však vychytal gólman Olomouce Buchta. Krátce poté neuspěl ani Komličenko, domácí Houska zase v 60. minutě střílel mimo tři tyče.

V 62. minutě už vedli Hanáci o dvě branky. Gonzálezovi se od rohového praporku opět podařilo posadit balón na hlavu Beneše, který zamířil k tyči mimo Stejskalův dosah. To však domácí ještě netušili, že za další dvě minuty bude skóre srovnané. Nejprve Fulnek z levé strany krásně vystřelil do protilehlého horního rohu brány a v 64. minutě srovnal na 2:2 Budínský, jenž pod břevno uklidil pas z pravého křídla.

Vedení mohl Sigmě vrátit v 67. minutě Plšek, ale po centru zleva se neprosadil. Olomouc se s bodem nehodlala smířit. V 78. minutě si však Hála nepřišel na Stejskala a ani z náporu v nastavení domácí více než remízu nevytěžili.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele