základní část, 2. kolo
20.07.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nešporova trefa rozsoudila derby mezi Olomoucí a Zlínem

Moravské derby mezi Olomoucí a Zlínem rozhodla jediná trefa Martina Nešpora na sklonku hodiny hry. Zatímco domácí tak odčinili svou předchozí porážku s Plzní a úspěšnou premiéru si zároveň odbyl před vlastními fanoušky i nový trenér Radoslav Látal, hosté padli již podruhé v řadě. Stejně jako proti Slavii navíc zase nevstřelili ani jednu branku.

Sigma byla po výhře přece jenom o něco hladovější, už v prvním poločase měla více ze hry, a třeba v 5. minutě se do první větší šance propracoval Plšek, leč jeho pokus nezamířil mezi tři tyče a skončil pouze mimo. Ve 13. minutě se poprvé výrazněji osmělil Nešpor, který napřáhl z hranice pokutového území, ani on ale nezakončoval s potřebnou přesností.

Ševci poprvé zahrozili až ve 28. minutě, tedy v době, kdy tlak Hanáků polevil, a to zásluhou Čanturišviliho, každopádně svůj pokus nasměroval jen do bránícího Pilaře. K hlavičce se pak propracoval Nešpor, na brankáře Dostála ale nevyzrál, a na druhé straně dvakrát vystřelil Jiráček, jednou však pálil nepřesně, podruhé nepřekonal gólmana Reichla.

I do druhého dějství vstoupila Olomouc aktivněji a byla nebezpečnější. V 50. minutě Pilař našel svou perfektní přihrávkou Plška, nicméně tomu se nepodařilo včas obehrát reagujícího Dostála. V 55. minutě byl znovu v ráži Pilař, svou střelou ohrozil Dostála, ten však ještě stačil v tomto okamžiku odolat. O pár chvil později již ovšem definitivně kapituloval.

Falta na pravé straně parádně zapracoval, jednoduchou kličkou obehrál Bartošáka, na přední tyči našel svým centrem volného Nešpora, který hlavou snadno skóroval. Domácí se následně směrem dopředu už tolik nehnali, vzadu jim fungovala hra velmi dobře, takže Zlín se špatně do utkání jakkoli vracel. Ve finále se k vyrovnání prostě nepropracoval.

Největší možnost Ševci spálili v 81. minutě. Jiráček zleva odcentroval do šestnáctky, k překvapení všech propadl balón do volného prostoru, kde se nacházel zcela nehlídaný Poznar, jenž byl svou pozicí natolik zaskočený, že nepřekonal vyběhnuvšího Reichla, a následně situaci uhasil ještě obránce Vepřek, který odkopl míč do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / sigmafotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele