základní část, 28. kolo
07.06.2020 17:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Baník konečně zabral a z Olomouce veze vítězství

Po pěti zápasech bez vítězství hráči Baníku Ostrava zlepšili svůj výkon a v Olomouci zvítězili 3:2. Góly se o to postarali Jirásek, Šašinka a Kuzmanović, na straně domácích vstřelili kontaktní branky Juliš a Houska.

Hosté udeřili prakticky z první větší šance. V páté minutě se za hanáckou obranou zjevil nehlídaný Milan Jirásek, jehož rána se ujala a poslala Ostravu do vedení. Sigma mohla odpovědět záhy, Juliš si však vylámal zuby na vyběhnutém Laštůvkovi. Ten si poradil i s následným podařeným pokusem Gonzáleze.

Další dvě příležitosti přišli na straně hostí, kteří hrozili zejména z protiútoků. Kuzmanović ale mířil nepřesně, Potočného pro změnu vychytal Mandous. Na opačném konci skvělý Laštůvka zneškodnil Breiteho pokus pod břevno, podobně dopadla i Jemelkova hlavička.

Za bídnou produktivitu byla Olomouc potrestána. Dlouhý nákop si pro sebe uzmul Ondřej Šašinka a lobem překonal vyběhnutého Mandouse. Hra se poté trošku uklidnila a na další větší vzrušení se čekalo deset minut.

Houska ani Falta ještě nedokázali procedit míč za brankovou čáru, mnohem lépe už si počínal Lukáš Juliš. Ten napřáhl ke střele, načež balón proletěl mezi dvěma obránci a zapadl mezi tři tyče. Hanáci měli záhy několik příležitostí ke srovnání, jenže Vepřek s Chytilem pálili mimo a Juliše tentokrát vychytal brankář.

A tak znovu trestal Baník. V nastaveném čase první půle Vepřek hodil aut naprosto příšerně, čehož se Slezané rozhodli využít. Rychlý protiútok nakonec zakončil přesnou střelou zpoza vápna Kuzmanović. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:3.

Druhý poločas byl na šance výrazně skoupější. Když byla odehrána zhruba hodina hry, zahrozil nejprve Fillo a po něm i Jánoš, ani jeden však na své spoluhráče navázat nedokázal. Komická situace přišla v osmdesáté minutě, když si Smola zkoušel hodně okatě vymodlit penaltu. Malým trestem za to byla Houskova trefa z přímého kopu v nastaveném čase, na vítězství Baníku a jeho posunu na šesté místo ale nic nezměnila.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele