základní část, 26. kolo
30.05.2020 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Příbram vyloupila Olomouc, vyhrála poprvé po osmnácti zápasech

Příbram nečekaně obrala o všechny body Olomouc a alespoň do neděle se vyhoupla z posledního místa tabulky před Opavu. Své první ligové vítězství si tak v lize připsal trenér Pavel Horváth, jehož úkolem je Středočechy posunout po koranavirové pauze k záchraně. Celek z Hané naopak díky jeho počinu ztratil v boji o první desítku.

Když se Příbram radovala z výhry naposledy, psal se srpen minulého roku. Dlouhých osmnáct zápasů čekal hostující celek na další tříbodový úspěch. O ten se na Moravě postaral krátce po přestávce Matěj Polidar, útočník, který je v klubu na hostování ze Sparty, jenž zareagoval na předchozí trefy domácího Lukáše Juliše a spoluhráče Emmanuela Antwiho.

Olomouc zahrozila jako první ve 12. minutě, ovšem pouze zásluhou brankáře Melichara, jemuž se podařilo po odkopu trefit presujícího Juliše, od něj se ale nakonec, šťastně pro Příbram, odrazil míč do zámezí. V 19. minutě se Juliš ozval znovu, účelnou přihrávku na něj vyprodukoval Breite, ale následný pokus skončil pouze nad Melicharovou bránou.

Hanáci byli směrem dopředu i nadále přece jenom o něco aktivnější, ve 22. minutě se neujalo zakončení Chytila, ve 26. minutě se po Faltově centru snažil prosadit olomoucký záložník ještě jednou, nicméně na bližší tyčce mířil nepřesně. Ve 34. minutě Chytil ani do třetice neskóroval a opět nasměroval balón jen mimo kýžený prostor mezi třemi tyčemi.

Sedm minut před obrátkou se již domácí dočkali zasloužené odměny. Breite nahrál do šestnáctky, tam Chytil uvolnil patičkou Juliše, a ten z vyložené pozice snadno překonal Melichara. Jenže radost z vedení Sigmě nevydržela dlouho. Antwi se totiž dostal k odražené meruně, s ničím se nepáral a napálil jí vší silou z voleje nekompromisně do sítě.

Jak dobře hosté zakončili první půli, tak načali parádně i tu druhou. V 51. minutě Rezek svou kolmicí našel rozeběhnutého Polidara, ten si počínal před gólmanem Mandousem šikovně, chytře ho obehrál a zacílil z úhlu. Olomouc hledala cestu na nějakou odpověď, několikrát se dostala do slibných možností, jenže ke chtěnému vyrovnání se prostě nepropracovala.

Zradila jí v podstatě nic jiného než mizerná koncovka. Během krátké chvíle chtěl zaúřadovat dvakrát Yunis, jenže napoprvé hlavou zamířil vedle brány a napodruhé neuspěl ani na malém vápně. V 77. minutě hlavičkoval nebezpečně Pablo González, Melichar si ale dokázal poradit, tři minuty před koncem Španěl střílel ještě jednou, avšak bez toužebné a potřebné přesnosti.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
adam77

1-0

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
vanGomm

Vyloupila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele