základní část, 11. kolo
28.09.2019 16:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sigma ztratila dobře rozehraný zápas a se Slováckem jen remizovala

Podruhé v řadě si Olomouc připsala remízu 2:2. Zatímco v Jablonci šlo tento výsledek považovat za zisk, tentokrát Sigma body spíš ztratila. Proti Slovácku otočila skóre, hosté navíc dohrávali bez vyloučeného hráče. Domácí však těsně před koncem díky Zajícovi vybojovali bod.

V sestavě Hanáků došlo oproti minulému kolu k jediné změně. Na lavičku náhradníků se poroučel Hála, místo kterého se na pravý kraj obrany posunul Zahradníček, čímž vzniklo místo pro záložníka Texla. Hostům chyběl vykartovaný bek Reinberk. Jeho místo zaujal Divíšek a na levý kraj defenzivní řady se postavil Šimko.

Na nepřesnou hlavičku domácího Plška ze třetí minuty odpověděl krátce poté nepříliš povedenou střelou Šašinka. V desáté minutě se již proti Daníčkovi musel činit gólman Olomouce Reichl. Za čtyři minuty bylo opět živo na druhé straně. Falta zajímavě kroutil přímý kop, brankář Trmal ale nakonec zasahovat nemusel. Dvě minuty poté to Falta zkusil ze hry, opět však nebyl úspěšný.

Ve 25. minutě se poprvé měnilo skóre. Brejk Slovácka rozjel Petržela, po Havlíkovi se ke střele dostal Šašinka, jenž pokusem po zemi překonal Reichla. Další ztrátu Sigmy mohli hosté potrestat za další tři minuty, avšak Havík tvrdým pokusem vyprášil Reichlovy rukavice. Po následném rohovém kopu se k míči dostal před bránou Hofmann, nezakončil však ideálně.

Obrovskou šanci na vyrovnání měla Olomouc ve 35. minutě. Plškův pokus ještě obrana soupeře zblokovala, následně měl ale velkou šanci po pobídce od Gonzáleze Zahradníček, ovšem trestuhodně přestřelil. O sedm minut později se k zakončení po rohovém kopu protlačil Texl, ale jeho slabý pokus Trmal bez problémů chytil.

Krátce po změně stran to domácím konečně vyšlo. Kouč Látal poslal do hry Pilaře s Nešporem, první jmenovaný našel před bránou Nešpora, který zblízka srovnal. Chvíli poté střílel po přihrávce od Zahradníčka Pilař, jenže jeho zakončení v pádu skončilo mimo tři tyče. Ve 53. minutě se konečně připomněli také hosté, konkrétně to byl Hofmann, kdo prověřil Reichla. Horké chvilky pro obranu Hanáků pokračovaly, v 58. minutě pálil nepřesně Petržela. Sigma mohla odpovědět hned za minutu, kdy Plšek střelou přes hlavu trefil tyč.

V 63. minutě se naděje hostů na bodový zisk zkomplikovaly. Šimko zastavil unikajícího Faltu a od rozhodčího okamžitě viděl červenou kartu. Následnou standardní situaci zneškodnil Houskovi Trmal. Osm minut poté se v šestnáctce tlačil do zakončení González, jeho pokus však nebyl důrazný. V 80.minutě se už Olomouc dočkala využití přesilovky. Plšek krásně vyslal Faltu, jenž zblízka překonal Trmala - 2:1.

Jenže v 87. minutě se sen Sigmy o výhře sesypal jako domek z karet. Daníček unikl po pravé straně, předal balón před bránu Zajícovi, který pohodlně vyrovnal. Přesto se domácí nakonec málem mohli radovat ze tří bodů. Ve třetí minutě nastavení se k míči dostal Jemelka, ten však místo zakončení ještě přihrál Gonzálezovi. Španělský záložník však byl pobídkou spoluhráče zaskočený a nakonec nezakončil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele