základní část, 21. kolo
16.02.2020 14:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Plzeň ve druhé půli rozhodla o vítězství v Opavě. Za hosty zářil Beauguel

Bude pro Plzeň problém nahradit góly Michaela Krmenčíka? Zdá se, že nikoliv. Jean-David Beauguel se totiž při prvním jarním startu uvedl na výbornou a dvěma góly zařídil Viktorii výhru nad Opavou. Slezané nakonec podlehli rozdílem tří branek a neodpověděli na úspěch sousední Karviné, načež se minimálně do pondělí propadli na předposlední místo v tabulce. Hosté si naopak pojistili druhou příčku.

Dlouho se přitom nezdálo, že se s týmem bojujícím o záchranu utkal aspirant o pohárovou Evropu. Opava byla v prvním poločase vyrovnaným soupeřem a několikrát mohla jít do vedení. Po přestávce nicméně domácí doplatili na nevyužití svých příležitostí, načež o svém triumfu rozhodla Viktoria.

Razantní zimní řez v kádru SFC se projevil hned při prvním jarním klání. Novou stoperskou dvojici utvořili Rychlý s exzlínským Hnaníčkem, zálohu posílili novicové Dordić s Texlem a v útoku operoval další příchozí ze Zlína Železník. Trenérovi Západočechů Guľovi chyběli zranění Limberský s Čermákem, které nahradili levý bek Hloušek a středopolař Hořava. Díru po Krmenčíkovi, jenž se stěhoval do Belgie, zacelil již zmíněný Beaguel. Jen na lavičce pak poněkud nečekaně zůstal křídelník Kopic.

Už po několika desítkách vteřin se zajímavým volejem prezentoval domácí Řezníček a jen o malý kousek minul pravou tyč plzeňské svatyně. Postupem času už převzala iniciativu Viktoria, avšak obrana Slezanů zůstávala pozorná. Větší šance si tak připisovala Opava. V 27. minutě se Dordić šikovně prosmýkl na levé straně přes trojici protihráčů a po jeho pasu před bránu vznikl závar, po němž otevření skóre zahodil nepovedenou střelou do zámezí Hnaníček.

Další spletitá situace před bránou Západočechů vznikla krátce po půlhodině hry a výsledkem bylo zakončení Žídka z úhlu, proti němuž už brankář hostů Hruška musel zasahovat. Plzeň si svou první tutovku vytvořila až těsně před přestávkou. Buchův centr na zadní tyč vrátil před bránu Brabec, načež Řezník trefil nůžkami tyč.

Na nepříliš vyvedenou první půli zapomněla Viktoria dvanáct minut po změně stran. Kalvach poslal centr do pokutového území na Beauguela, jenž v souboji předčil Rychlého a hlavičkou přesně k tyči poslal svůj celek do vedení. V 63. minutě se francouzský střelec prosadil podruhé, když si po rychlém přechodu Plzně do útoku naskočil na pás od Kovaříka a tentokrát hlavou zamířil nad dosah gólmana SFC Fendricha.

Hosté se dostali do pohody a šanci dostali střídající hráči. Mihálik v 67. minutě prověřil pozornost Fendricha, Kopic za dalších dvacet minut pálil z úhlu nad břevno. Ve druhé minutě nastaveného času se ale právě Kopic dočkal přesného zásahu, když do sítě dorazil Buchovu ránu vyraženou Fendrichem a uzavřel skóre na konečných 0:3.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
boryland

0:1.......Kalvach........

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele