základní část, 8. kolo
01.09.2019 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Šok pro Slavii. V nastavení ztratila vítězství proti oslabené Opavě

Takový zápas si příznivci sešívaných před reprezentační přestávkou rozhodně nepřáli. Jejich oblíbenci nezvládli duel v Opavě, přestože více než pětasedmdesát minut hráli proti deseti. Skóre sice v první půli otevřel Olayinka, v samotném nastavení ale srovnával Žídek.

V posledních minutách před výkopem došlo na straně hostí komplikaci. Kvůli problémům se zády nemohl utkání odchytat Kolář, naskočit tak musel náhradník Kovář. Ten v osmé minutě jen jako divák sledoval příležitost Opavy, když po Zavadilově standardce skončil Simerského podařený volej těsně vedle.

Jenže velmi brzy to se Slezany vypadalo mnohem hůře. Po souboji Svozila s Júsufem sice sudí Berka nechal pokračovat ve hře, avšak během ošetřování bahrajnského útočníka šel zkontrolovat video. Po jeho zhlédnutí nařídil volný přímý kop a Svozil se musel pakovat do sprch, jelikož fauloval jako poslední hráč.

Zahrozili i slávisté, Hušbauerův přímák zamířil jen těsně vedle tyče. Sešívaný středopolař ukázal i cit pro nahrávku, přesně totiž našel hlavu Součka, jenž však zamířil jen doprostřed. Gólu se hosté dočkali až po pohledné kombinaci po čtvrtině utkání. Vše vyvrcholilo pasem do strany na Holeše, jenž vracel před prázdnou bránu Peteru Olayinkovi a ten si již se situací poradil.

Hodně krkolomně se ke střele dostal Stanciu, levačkou z úhlu ale nezamířil vůbec přesně. Autor úvodní trefy mohl skórovat i podruhé, to by ale musel hlavičkovat tak, aby si s tím Šrom neporadil. Hlavou zahrozili i žlutomodří, ani Žídkův pokus ovšem úspěch neslavil.

Tradiční kanonádu směrem na soupeřovu bránu ve druhé půli spustil Stanciu. Nejprve protáhl Šroma ranou z úhlu, pořádně zabrat mu dal krouceným přímákem do šibenice. Mezitím se musel opavský brankář vytáhnout i proti Holešově dělovce.

Asi nejblíže gólu v dosavadním průběhu druhé půle byl po Kúdelově pasu Škoda, Šrom ale jeho pokus o lob reflexivně vyškrábl na roh. Pět minut před koncem se opavský gólman jenom ohlédl, když Hušbauer z dálky pálil mimo.

Nakonec se tak dočkali gólu a vyrovnání domácí. Kovář podběhl Manziův centr z pravé strany, na zadní tyči na něj číhal Jan Žídek, který jej dokázal uklidit do odkryté klece. Utkání tak dopadlo dobrým výsledkem pro Opavu, jež odvrátila hrozbu pádu na poslední místo. Zato náskok Slavie se ztenčil na tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opava se konecne zvedne 2:1

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
Adhol

Momentálně fakt mimořádně marnou Opavu bychom měli s prominutím sfouknout i po kocovině z postupu do Ligy mistrů. 0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Buren)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele