základní část, 12. kolo
05.10.2019 16:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice v Opavě potvrdily výbornou formu

Poslední porážka Teplic se datuje k třiadvacátému srpnu a utkání na Andrově stadionu. Od té doby třikrát remizovaly a pětkrát zvítězily, což se jim povedlo i v Opavě, kde vyhrály zásluhou trefy Jakuba Mareše.

Začátek přitom vyšel lépe Slezanům. Zavadilův povedený roh jen těsně nedokázal do brány usměrnit Šulc, o něco později zase Hrabina pálil příliš vysoko. Zavadil byl i nadále hlavním ohrožením pro "Skláře", jeho roh rezultoval Žídkovou nebezpečnou hlavičkou, poté vzal opavský kapitán zodpovědnost na sebe a zajímavě vypálil zpoza vápna.

Konečně se osmělili i Severočeši. Řezníček však zahodil šanci, když z malého vápna absolutně netrefil bránu, Jakub Mareš poté pořádně protáhl Fendricha. Řezníček mohl své zaváhání napravit, jenže po Kučerově pasu střílel kousek vedle šibenice.

V úvodu druhé půle se hra přelévala ze strany na stranu. Nejprve Grigar pohotově vychytal Šulcovu hlavičku, na druhé straně byla Řezníčkova střela z protiútoku zblokována bránícím hráčem. Neuspěl ani po hodině hry Zapalač, lépe si nevedl dorážející Šulc.

Velká rána pro Teplice přišla dvacet minut před koncem. Prchajícího Mondeka poslal k zemi Shejbal a sudí mu ukázal červenou kartu. Toho chtěli domácí využít. Dedič však nastřelil jen Grigara, ten dokázal zlikvidovat i Zapalačovu ránu.

A tak se překvapivě prosadili tepličtí hráči. Hyčka posunul míč na Petra Mareše, jenž pořádně prověřil Fendricha. Ten neobstál, míč mu vypadl jen ke druhému z Marešů Jakubovi a ten si už se situací věděl rady. Jelikož v nastavení nedokázal Šulc seřídit mířidla a pálil nad, posunuly se Teplice na dostřel evropským pohárům.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
3M

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele