základní část, 17. kolo
23.11.2019 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Opava konečně zvítězila, tři body jí zajistil Mondek

Čekání Opavy na ligové vítězství je po čtyřech měsících u konce. V rámci sedmnáctého kola dokázala zaskočit favorita z Mladé Boleslavi. Klíčovými okamžiky byly Mondekův gól z úvodu utkání a Komličenkova zahozená penalta.

Vše se přitom mohlo odvíjet jinak, kdyby na začátku zápasu využil Mešanović Budínského pobídky a proměnil velkou šanci. Sám Budínský poté pálil jen těsně vedle tyče. A tak se radovali Slezané. Z pravé strany odcentroval Hrabina na zadní tyč, kde číhal Karol Mondek a s přehledem rozvlnil síť.

Brzy mohlo být vedení dvojnásobné, to by ale Souček nesměl bránu přestřelit. Ve dvacáté minutě byl hrdinou okamžiku Fendrich, který i ve druhé tutové šanci vychytal unikajícího Mešanoviće. Když se jej pokoušel překonat Budínský, srazila ránu obrana. Gólman žlutomodrých se musel znovu vytáhnout proti Tatajevovi, jehož skákavá střela se řadila mezi ty nepříjemné.

Příležitost srovnat měli Středočeši pět minut před pauzou. Ladra vyslal Mešanoviće, ten po kontaktu s Hrabinou upadl ve vápně. Jeho exekuce se ujal Komličenko, jehož vychytal senzační Fendrich. Hrubku předvedl i Mešanović, který zase překopl prázdnou bránu.

Druhá půle se nesla ve výrazně poklidnějším duchu. Dvacet minut před koncem se však do obrovské příležitosti dostal Ladra, jeho střela z úrovně penalty ale mířila jen na připraveného Fendricha. Opavský brankář pokračoval ve skvělém výkonu, když vychytal Komličenkovu hlavičku.

A jelikož si pohlídal i poměrně zdařilý Auerův volej, dokázala Opava konečně vyhrát. V tabulce se dotáhla na třináctou Příbram, zato Boleslavi hrozí pád na čtvrté místo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele