základní část, 19. kolo
07.12.2019 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Jablonec po boji uspěl v Opavě drží se v popředí

Důležité venkovní vítězství si v předposledním podzimním kole připsali jablonečtí fotbalisté. Ti přivezli tři body z Opavy, úspěch se však nerodil lehce, i když je do vedení poslal Doležal. Srovnat se totiž povedlo Žídkovi a rozhodnout tak musel svým premiérovým gólem Pleštil.

Po necelé čtvrthodině už mohli domácí vést. Šulcova povedená přihrávka našla Mondeka, jehož prudká rána skončila jen nad břevnem. Sám přihrávající Šulc mohl zazářit o chvíli později, to by ale musel chyby Hrubého s Břečkou využit, prázdnou bránu totiž netrefil. Následný Součkův pokus likvidoval gólman.

Činit se na druhé straně musel i Fendrich, jenž vychytal Jovovićův pokus zpoza vápna. Poté už zase iniciativu přebrali Slezané. Žídek hlavičkoval mimo, Simerského pokus končil jen v rukavicích Hrubého. Mondekovi poté chyběl jen krok k tomu, aby dostal míč do poloodkryté klece.

Po přestávce už ke změně skór došlo. Holík se rozhodl zprava odcentrovat na malé vápno, kde stál připravený Martin Doležal a bez větších problému otevřel skóre. Záhy mohl vedení navýšit Sýkora, hlavička ale v jeho podání přesná nebyla.

Stejnou částí těla zahrozil na opačném konci hřiště Schaffartzik, gólu se domácí dočkali až v sedmdesáté minutě. Hrabinův famózní centr letěl přesně do míst, kde číhal Jan Žídek, jenž hlavou ke vzdálenější tyči nedal Hrubému šanci. Otočení skóre měl na kopačkách Šulc, kterého pokus vykopl z brankové čáry Jugas. A když Simerský hrubkou namazal hostům, blýskl se zase Fendrich.

Znovu byl za hrdinu i Jugas, který podruhé zachránil Severočechy od gólu, tentokrát po Součkově střele. Hrubý zase ukázal svůj um proti Simerského dělovce. Namísto vedení domácích tak skórovali Jablonečtí. Krobův centr byl odvrácen na kopačky Dominika Pleštila, který neváhal a povedenou ranou rozvlnil síť.

A jelikož Žídek ze závěrečného tlaku hlavičkoval mimo, bylo jasno o tom, že tři body poputují na dlouhou cestu na sever Čech.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
ondrasch77

0:1 (Doli)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele