základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Opava zdolala silné Dynamo a vrátila se na patnáctou pozici

České Budějovice nevyužily ideální příležitost, jak na poslední chvíli proklouznout do elitní šestky, a na půdě podceňované Opavy překvapivě prohrály v poměru 0:2. Slezský klub tak po čtyřech dnech strávených na posledním místě české ligy poskočil na patnáctou příčku a před Příbramí si vytvořil dvoubodový náskok. Jihočeši skončili po základní části na sedmém místě s třiačtyřiceti body a v 1. kole play-off o Evropskou ligu se střetnou s Mladou Boleslaví.

Opava vstoupila do velmi důležitého utkání aktivněji a již v desáté minutě pořádně protáhla brankáře Drobného, který na poslední chvíli zkrotil ve svých rukavicích tečovanou hlavičku Filipa Součka. Vzápětí na opačné straně našel Mršić volného Schranze, jenž z první pálil příliš vysoko. Ve 12. minutě vyslal Zavadil prudký pas z křídla a míč následně tečoval aktivní Souček, jenž těsně minul levou konstrukci.

Přesně v polovině úvodního dějství se poprvé blýskl také gólman Fendrich, když zareagoval na bombu sprintujícího Šulce a balón směřující do bližší šibenice parádně odvrátil na rohový kop. Domácí do konce první půle zahrozili ještě jednou, avšak akrobatické zakončení Juřeny bylo tečováno do zámezí. Juřena mohl dostat svůj výběr do vedení devět minut po změně stran, nicméně jeho pokus byl sražen do náruče připraveného Drobného.

Jeden z rozhodujících okamžiků nedělního duelu se zrodil přesně po hodině hry. Jiří Kladrubský totiž těsně před hranicí šestnáctky zatáhl za záchrannou brzdu a poslal k zemi unikajícího Juřenu, za což mu rozhodčí Pechanec okamžitě ukázal červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Souček a ukázkovou střelou uklidil míč s pomocí horní tyčky do sítě, Drobný byl tentokráte naprosto bezmocný.

Oslabení hosté mohli nečekaně srovnat v 66. minutě, jenomže proti prudké hlavičce Schranze parádně zasáhl Fendrich. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem potkala Budějovice nepříjemná a zároveň kuriózní situace, neboť při jednom ze soubojů špatně došlápl Drobný a trávník musel opustit, místo něj se tedy postavil do branky klasický útočník Ivo Táborský. Dynamo od tohoto momentu hrálo na obrovské riziko a domácí toho nakonec využili.

Ve třetí nastavené minutě ještě nebyl úspěšný střídající Železník, svůj samostatný únik zakončil přízemním pokusem asi o metr vedle levé tyče. V samém závěru zahrávali hosté autové vhazování a do šestnáctky Opavy se proto vydal i Táborský. Železník poté rychle uvolnil rozběhnutého Bojana Dordiće, který sám přeběhl více jak půlku hřiště a přes veškerou snahu Táborského nemohl prázdnou branku minout.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
berliner

Tip 0:2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele