základní část, 4. kolo
02.08.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slezským králem je Baník, v Opavě vyhrál 2:0

Po loňském nezdaru hráči Baníku zabrali a zase dobyli hřiště největšího rivala, Opavy. Slezskými králi se stali po velmi atraktivním a útočně laděném utkání, úvodní gól vstřelil proti bývalému zaměstnavateli Smola a v závěru na něj navázal Azevedo.

Jako první přitom míč do sítě dostali domácí, jenže Jurečka předtím fauloval Budinského a branka tak nemohla být uznána. Skóre se tak otevřelo na opačném konci hřiště. Stronatiho hlavičku po Hrubého přímáku sice Fendrich vyškrábl na břevno, na dorážku Tomáše Smoly byl ovšem krátký.

Vytáhl se i ostravský gólman Budinský, který skvěle zasáhl proti Jurečkově hlavičce do šibenice i Dedičově zakončení po sólu. Z nadcházejícího protiútoku mohla být nebezpečná situace, tu ale Reiter zabrzdil. Žlutomodří i nadále hýřili aktivitou, jenže ani Dedičův, ani Jurečkův pokus nemířil mezi tři tyče.

Před poločasem se domácí dočkali vyrovnání, jenže jako by se opakoval scénář z úvodu zápasu. Jurečka rozvlnil síť za Budinského zády, ani tentokrát ale nemohl slavit, protože trefa z důvodu ofsajdu neplatila.

Po pauze se hra zklidnila, až dvacet minut před koncem zahrozili Kopeckého svěřenci. Na Šulcův povedený centr ale spoluhráčům pár centimetrů chybělo. O pár minut později jim zato pořádně zatrnulo, když sudí u videa konzultoval, zda nemá Schaffartzikovi za jeho zákrok na Diopa udělit červenou kartu, pokračovalo se ale v jedenácti.

Zaskvěli se oba brankáři, nejprve Fendrich zmenšil úhel Diopovi a vychytal jej, Budinský zase zlikvidoval Šulcovu dělovku. Domácí gólman přesto brzy kapituloval, Reiter si po protiútoku položil obránce a naservíroval míč Azevedovi, který do prázdné brány jednoduše zakončil. 0:2!

O poslední vzdor se v závěru pokoušeli opavští hráči, avšak marně. Žídek ve velké šanci minul, Zavadil z přímáku také nenadělal Budinskému mnoho starostí. Baník tak zvítězil a bodově se dotáhl na Opavu, v aktuální neúplné tabulce dnešní soupeři okupují páté a šesté místo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Fikus19

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ondrasch77

3:1 (Dedič 2 góly)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele