základní část, 17. kolo
24.11.2019 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Karviná prolomila čekání na gól a s Plzní remizovala

Nový trenér Karviné Juraj Jarábek slaví hned na úvod svého nového angažmá zisk cenného bodu z utkání proti Viktorii Plzeň. MFK navíc ukončilo gólový půst, přesto se po 17. kole propadlo na poslední místo. Západočeši zase nevyužili zaváhání Slavie z druhé pozice nadále ztrácí na čelo jedenáct bodů

Do sestavy domácích se vrátil stoper Dreksa, na levém kraji obrany se zase objevil Čonka. Zdravotní trable vyřešil vedle Dreksy také Ba Loua, jenž se postavil do záložní řady. Hosté postrádali levého beka Limberského, dozadu se tak zatáhl Hloušek. Po vypršení karetního trestu nastoupil střední obránce Brabec a také záložníci Čermák s Kopicem.

Karviná začala nadějně a ve třetí minutě mohla jít do vedení, jenže Dreksa nevyužil špatnou rozehrávku plzeňského Hlouška a pálil nad břevno. Viktoria poprvé zahrozila až ve dvanácté minutě. Řezník našel hlavu Čermáka, ten ale na přední tyči nemířil přesně. Čtyři minuty poté se už gólově urodilo. Ba Loua našel Lingra, jenž v souboji přelstil Řezníka i Hejdu a s pomocí tyče protlačil míč za záda brankáře Západočechů Hrušku.

Plzeň přišla s nějakou kloudnou odpovědí až ve 25. minutě, kdy na levé straně dostal prostor Kopic, ale střílel příliš vysoko. Domácí ale nadále hráli výborně. Těsně před přestávkou si Petráň navedl balón na střelu z dálky a pořádně vyprášil Hruškovy rukavice.

Tři minuty po změně stran zahrozil Hejda, který se na penaltě dostal k volnému míči, avšak netrefil jej ideálně a Pastornický si připsal snadný zákrok. V 52. minutě si na Kayambův centr naskočil Krmenčík, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O osm minut později se opět musel činit Pastornický, tentokráte kryl pokus Čermáka z přímého kopu.

V 68. minutě už bylo srovnáno. Kalvachův pas do šestnáctky proskákal až na zadní tyč, kde se hlavou prosadil Krmenčík. Na druhé straně chtěl za dvě minuty odpovědět Petráň, ale z velkého úhlu neohrozil Hrušku. V 88. minutě se Kopicovi málem povedlo zaskočit Pastornického, ten byl u tyče nakonec včas. Krátce poté se ze standardní situace netrefil Kalvach a následně z chybně nařízeného rohového kopu přestřelil z blízky Krmenčík.

Vedení mohl Karviné vrátit střídající Vukadinović, jenže při samostatném úniku nedokázal utéct obráncům Plzně a nakonec ani nezakončil. V 89. minutě skóroval hostující Kovařík, branka mu však kvůli jasnému ofsajdu nebyla uznána, a tak se ve Slezsku body dělily.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
vanGomm

1X.

Reagovat
boryland

1:3......Kalvach,Limba,Krmi......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele