o udržení, 2. kolo
23.06.2020 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Karviná hrála v lokálním derby s Opavou bez branek

Hráči Karviné před vlastními fanoušky pouze remizovali s Opavou, a protože Zlín naopak v souběžně hraném utkání porazil Příbram, zvýšilo se jejich manko na bezpečnou třináctou příčku už na šest bodů. Alespoň částečný úspěch mohl slavit jejich moravskoslezský rival, jenž se díky nynější bezgólové plichtě alespoň vymanil ze samotného dna tabulky.

Karviná na svého soupeře vlétla už od úvodních chvil tohoto střetnutí a vytvořila si během první sedmiminutovky hned dvě dobré šance. Nejprve se osmělil Lingr, na něhož v pokutovém území zprava nacentroval Ba Loua, nicméně jeho hlavička skončila přímo v náruči gólmana Fendricha. O dost dusněji bylo před opavskou bránou záhy.

Lingr zatáhl míč podél pravé lajny až k brankové čáře, odtud vyslal pas na bližší tyčku, kde našel kapitána Janečku, a i když jeho prudký pokus hlavou nestačil Fendrich zachytit, měl štěstí, že balón narazil do tyčky. Opava nějakým způsobem poprvé zahrozila ve 14. minutě, to když Texl svým obloučkem vybídl kapitána Žídka, avšak ten hlavičkoval nad bránu.

I nadále se oba týmy snažily najít cestu za toužebnou brankou, gólové šance na řadu přicházely s pravidelností. Ve 24. minutě zakončil Ba Loua, ovšem svou levačkou Fendricha výrazněji neohrozil. Ve 31. minutě mohli domácí udeřit po rohovém kopu, který zahrál Ba Loua, jenže po teči Šindeláře nezacílil za Fendricha ani Janečka, ani průbojný Lingr.

Hosté si vytvořili největší možnost v rámci prvního poločasu ve 35. minutě. Zavadil rozehrál kop z rohu nakrátko spolu s Texlem, a ačkoli původně opavský veterán zamýšlel centrovat na své spoluhráče, snesla se najednou meruna z výšky na horní hranu břevna. Následně se snažil překonat Bolka také Souček, karvinský brankář však jeho přízemní střelu stačil vyrazit.

Na sklonku prvního dějství svěřenci trenéra Juraje Jarábka měli ještě jednu příležitost, jak změnit dosavadní nerozhodné skóre, Smrž ale v ne úplně pohodlné pozici nezakončoval nejlépe. A krátce po obrátce se technicky snažil překonat Fendricha zpoza šestnáctky stále neúnavný Ba Loua, o kousek však kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Celkově druhá pětačtyřicetiminutovka nebyla, co se týče ofenzivního pojetí fotbalu, tak bohatá. A především Karviná jako by už před přestávkou vystřílela své náboje, které jí v momentech následujících citelně chyběly. V 53. minutě pálil nejprve velmi slabě svou levou nohou zpoza vápna Ndefe, takže Fendrich neměl absolutně žádné potíže zasáhnout.

V závěru molo být mužstvo kouče Radoslava Kováče rádo, že se mezi třemi tyčemi opravdu perfektně dařilo jeho strážci brány. V 85. minutě ho sice ještě přímo neprověřil Ba Loua, jenž namířil míč hluboko do zámezí, každopádně o pár chvil později bylo zle po akci střídajícího Guby, jenž se objevil sám před Fendrichem, trefil ovšem z blízkosti jen jeho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele