základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Karviná se rozešla s Mladou Boleslaví smírně

Mladá Boleslav v Karviné splnila svůj hlavní cíl, a to uhrát v dalekém Moravskoslezském kraji alespoň bod. Právě konečná plichta jí mohla s definitivou zajistit umístění v první desítce, a tudíž i boje o Evropskou ligu. I kdyby ovšem Středočeši nakonec prohráli, stejně by své postavení zachovali, neboť Olomouc v souběžně hraném klání prohrála s Plzní.

Oba celky po koronavirové krizi nenabrali optimální formu. Oba dosud ani jednou nevyhrály, celkově získaly jen dvě remízy. A třetí nerozhodný výsledek si na své konto připsaly i ve vzájemném měření sil. Zatímco Karviná zůstala na svém a po základní fázi sezóny skončila nakonec čtrnáctá, Mladá Boleslav spadla o jednu pozici dozadu na příčku desátou.

Domácí v tomto souboji dvakrát vedli, jejich protivník, který se mimochodem v prostřední skupině nadstavby utká o pohárovou Evropu s Českými Budějovicemi, ale dokázal dvakrát srovnat stav. Skóre utkání načal Ondřej Lingr, na jehož trefu odpověděl Jiří Klíma, pak se střelecky prosadil Adriel D'Avila Ba Loua, poslední slovo ale měl Dominik Mašek.

Karviná vstoupila do duelu lépe a po pár minutách hry mohl přesně zacílit Lingr po přihrávce Ba Louy, míč však nasměroval jen těsně nad břevno. V 18. minutě se již ovšem skóre přece jenom měnilo. Ba Loua totiž uvolnil na pravé straně Ndefeho, ten ihned adresoval balón do vápna, odkud Lingr prudkou tečovanou střelou překonal hostujícího brankáře Stejskala.

Jenže vedení svěřencům trenéra Juraje Jarábka nevydrželo příliš dlouho. Dvě minuty na to se dokázal ke vstřelené brance propracovat rovněž jejich soupeř, to když Jakub Klíma vyslal z vlastní poloviny hrací plochy dlouhý nákop dopředu, Jiří Klíma si merunu na hranici šestnáctky dobře zpracoval a elegantním lobem překonal vyběhnuvšího gólmana Bolka.

Blížil se konec dějství prvního a domácí stačili ještě přidat svůj druhý gól. Bolek nakopl míč daleko od své brány, Smrž ho hlavičkou sklepl pro spoluhráče Ba Louu, jenž svou levačkou zamířil technicky parádně do šibenice. Ve druhém dějství se Karviná evidentně snažila především o bránění těsného náskoku, avšak Mladá Boleslav svého soka prolomila.

Mužstvo kouče Jozefa Webera předvedlo osmnáct minut před závěrečným hvizdem sudího Julínka pohlednou kombinaci, kterou přetavilo v poslední přesný zásah tohoto mače. Na zadní tyči se objevil nikým nehlídaný Douděra, jenž ještě stačil balón předat do bankového území, a Mašek z blízkosti neměl jediný problém propálit vše, co mu stálo v tu chvíli v cestě.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele