základní část, 15. kolo
03.11.2019 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jablonec jediným gólem udolal Karvinou a posunul se na třetí místo

Jablonec využil bodové ztráty Mladé Boleslavi a po výhře v Karviné se posunul v tabulce na třetí příčku. Severočechům stačil k výhře ve Slezsku jediný gól Martina Doležala. Domácí po čtvrté prohře v řadě zůstávají u ligového dna.

MFK chyběli kvůli zraněním z posledního ligového duelu v Českých Budějovicích Ba Loua s Dreksou. Druhého jmenovaného nahradil ve středu obrany uzdravený Kouřil. Na post levého beka se zatáhl Moravec, do zálohy nově naskočili Smrž s Vukadinovićem a Galuškou a útočnou snahu Petráně měl podporovat Jakub Šašinka. Ke změně došlo také na brankářském postu, kde Hrdličku zastoupil Pastornický. Do sestavy hostů se po karetním trestu vrátil Hübschman, jenž vystrnadil Pilíka.

S první šancí přišel v sedmé minutě Smrž, jehož střelu vyrazil brankář Jablonce Hrubý. Za dalších sedm minut byl Smrž opět ve středu dění, tentokráte hledal centrem Petráně, který na pas od spoluhráče těsně nedosáhl. Aktivitu Karviné podpořila také akce z devatenácté minuty, kdy si Ndefe všiml pod sebou volného Petráně. Tomu ale střela tolik nesedla a míč se pomalu došoural do zámezí.

Postupem času se začali osmělovat též Středočeši. Po rohovém kopu Kroba se ve 34. minutě dostal k míči Doležal, avšak zblízka trefil jen boční síť. Do konce poločasu se k zajímavým střeleckým pokusům dostali postupně ještě Kratochvíl, Sýkora i Považanec, ovšem všichni uvedení hráči Jablonce pálili nad břevno.

Po změně stran se na první zajímavou akci čekalo do 63. minuty, kdy si Pastornický poradil s prudkou ránou Kratochvíla z přímého kopu. Devět minut poté měl Kratochvíl další šanci, když k němu propadl centr Považance, opět však skvěle zasáhl Pastornický. V 77. minutě tak Kratochvíl zkusil roli nahrávače a hned sklidil ovoce celý hostující tým. Pasu spoluhráče využil Doležal, jenž se vysmekl Kouřilovi, a vstřelil jedinou branku zápasu.

Karviná už se do závěrečného hvizdu nezmohla na odpověď. Pouze v 89. minutě zakončoval po standardní situaci od Smrže Kouřil, jenže netrefil bránu. Naopak Jablonec mohl ještě v nastavení udeřit. Sýkora chtěl udělat kličku Pastornickému, míč mu však utekl do ostrého úhlu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Holík, Sýkora)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele