základní část, 21. kolo
15.02.2020 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nadějný vstup Karviné do jara. MFK doma nedal šanci Zlínu

Karviná hned v prvním jarním utkání hodila rukavici Opavě a Příbrami, když doma zdolala Zlín, a odskočila od dvou zmíněných celků, jež taktéž bojují o záchranu. V domácím dresu se v dobrém světle uvedlo několik noviců, zato ševci pohořeli a zaslouženě odjeli domů s prázdnou.

V sestavě MFK se objevily hned čtyři zimní posily. Konkrétně šlo o brankáře Bolka, stopera Šindeláře, záložníka Qoseho a útočníka Taiwa. Taky hosté vyrazili na zteč včetně dvou nových tváří - obránce Simerského a forvarda Jawa.

Už po dvou minutách zahrozil nebezpečnou, leč nepřesnou střelou domácí Smrž. Na druhé straně to podobně neúspěšně zkoušel o čtyři minuty později kapitán Jiráček. Za dalších čtrnáct minut zasahoval gólman Zlína Rakovan proti hlavičce Lingra, jenž zakončoval po centru od Ndefeho. Ševci si svou tutovku vytvořili hned záhy. Jiráček poslal míč před bránu, kde zakončení Čanturišviliho fantasticky zneškodnil Bolek.

V dalších minutách se neujaly pokusy Qoseho a Šindeláře, ve 27. minutě už ale Karviná slavila. Ba Loua rozehrál rohový kop na hranici pokutového území, kde se do voleje parádně opřel Smrž a perfektní bombou k tyči poslal domácí do vedení. Velmi živo bylo před zlínskou svatyní opět za šest minut. Unikající Lingr přelstil Rakovana, avšak z následného závaru nakonec nezapršelo.

Ve 38. minutě mohl vyrovnat Jawo, jenž pláchl Janečkovi a byl blízko premiérovému zásahu ve žlutém dresu, Bolek byl však opět neomylný a únik soupeře zneškodnil. Zajímavou první půli uzavřeli Taiwo, jehož pohotové zakončení po centru Hanouska zastavil Rakovan, a Ba Loua, který si taktéž nepřišel na hostujícího brankáře.

Po změně stran tempo hry viditelně opadlo. Karviná se zaměřila na bránění náskoku a ani Zlín nebyl příliš konstruktivní. Až v 77. minutě se o vzrušení nechtěně postaral zlínský Matejov, který pokazil malou domů, ale Rakovan byl u míče nakonec dříve než Ba Loua. Následná střela Smrže skončila v rukavicích vytíženého strážce svatyně ševců. Hned za minutu rozjeli domácí nadějný brejk, který zkazil Lingr, přesto se k zakončení dostal Taiwo, jenž nastřelil tyč.

V 83. minutě už se MFK povedlo protiútok zužitkovat. Ba Loua naservíroval pas na volného Taiwa, proti němuž už byl Rakovan krátký - 2:0. Drama mohl ještě za další tři minuty zařídit Džafić, jemuž se povedlo přehodit Bolka, za nějž ale zaskočil Janečka a míč padající do brány včas vykopl. Blízko třetí brance domácích byl v nastavení Taiwo, po zpětné přihrávce od Qoseho však těsně minul. Zahozená šance jej nicméně nemusela v konečném součtu vůbec mrzet.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
FC Parma

1:0

Reagovat
bourbon

1:0 bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

3:1 (Ba Loua gól)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele