základní část, 28. kolo
07.06.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj Karviné a Budějovic moc nenadchl, mužstva se rozešla bezbrankovou remízou

Vcelku nudná partie mezi Karvinou a Českými Budějovicemi dopadla vzhledem k jejímu průběhu očekávaně bez branek. Směrem dopředu byli především v první půli aktivnější domácí, ale skórovat se jim nepovedlo. Slezané tak po 28. kole klesli v tabulce na čtrnácté místo za Zlín, Jihočeši se drží na osmé pozici.

Karviné chyběl vykartovaný stoper Rundić, jehož zastoupil Eduardo Santos. V útoku se pak trochu překvapivě objevil Tijani. Hostům se sice jejich střední obránce Sivok po karetním trestu vrátil, zůstal však na lavici náhradníků a šanci od první minuty tak znovu dostal Talovierov.

Jako první podnikly zajímavou akci Budějovice. Brandner ve dvanácté minutě našel hlavu Šulce, jehož nedůrazný pokus ukryl do rukavic brankář Bolek. Tři minuty nato střílel na druhé straně pohotový Ba Loua a gólman Drobný se musel činit, pravou rukou však vytěsnil pokus hráče z Pobřeží slonoviny. Souboj Ba Louy s Drobným se opakoval ve 24. minutě a znovu byl úspěšnější zkušený strážce hostující svatyně.

Ba Loua byl opravdu při chuti. Další zakončení si na své konto připsal ve 27. minutě, ale po přihrávce od Lingra tentokrát vůbec netrefil bránu. O šest minut později se na druhém kraji hřiště dostal za obranu MFK Šulc a v tísni před bránícím Moravcem nechal vyniknout Bolka. Ve 36. minutě zase zahrozila Karviná. Taiwo hledal spoluhráče před bránou a po teči Tijaniho trefil kdo jiný než Ba Loua bránícího Kladrubského. A jelikož se neujala ani střela Taiwa, skončila první půle bez branek.

Aktivně vstoupili Slezané i do druhé pětačtyřicetiminutovky. Sedm minut po změně stran zkoušel štěstí Qose, avšak bránu přestřelil. V 64. minutě pálil zpoza šestnáctky neúnavný Ba Loua, i tentokrát si ale na Drobného nepřišel. Ten zasahoval i dvě minuty nato proti Lingrovi. Moravcův pokus po následném rohovém kopu už tak nebezpečný nebyl, čímž v podstatě ukončil výčet zajímavých akcí duelu, v němž se oba celky rozešly smírně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele