základní část, 2. kolo
22.07.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Baník v derby vyučoval produktivitu a porazil Karvinou

Ostravský Baník odčinil domácí prohru v prvním kole a ve slezském derby přemohl Karvinou. Hosté učili soupeře především v efektivitě. Domácí si totiž vytvořili řadu šancí, ale využili jen jednu. Kdežto Ostrava se z minima příležitostí prosadila dvakrát.

Domácím chyběl v minulém kole vyloučený Hanousek, kterého nahradil Smrž. Jakub Šašinka zase nemohl hrát z toho důvodu, že v Karviné hostuje z Ostravy, a tak se v útoku představil Petráň. Šanci dostal také Weber, jenž nahradil Janečku. V sestavě hostů se místo Hrubého objevil Jirásek a Granečný zase zastoupil za Holzera.

Baník zahrozil již ve druhé minutě, ale Fleišmanův střílený centr pouze proletěl pokutovým územím. V desáté minutě už šli hosté do vedení. Jiráskovu hlavičku po centru od Filla vyrazil gólman Karviné Pastornický pouze ke Smolovi, který zblízka uklidil pumlíč do sítě. Domácí chtěli odpovědět za třináct minut, jenže Petráňova hlavička byla příliš slabá a brankář Ostravy Budínský s ní neměl větší starosti.

Ve 29. minutě hlavičkoval Petráň znovu, tentokrát po pobídce od Galušky, mířil však přesně do míst, kde stál připravený Budínský. Strážce hostující svatyně se musel činit i o tři minuty později, kdy vyrazil nebezpečnou střelu Galušky. Baník znovu zahrozil až na konci první půle. Procházka se jako první dostal k odraženému míči po standardní situaci, ale jeho slabý pokus v pohodě kryl Pastornický.

I po změně stran usilovala Karviná o vyrovnání. Aktivní Galuška vytvořil v 52. minutě dobrou šanci pro střídajícího Janečku, ten se však do míče neopřel ideálně a Budínský si připsal lehký zákrok. Po hodině vyrazil Budínský Lingrův pokus na tyč a Janečkovo pohotové zakončení o chvíli později vytěsnil ostravský fantom na poslední chvíli mimo tři tyče. V 68. minutě se do té doby pasivní Baník nečekaně dostal do dvoubrankového vedení. Granečný na hranici pokutového území předal míč Jiráskovi, jenže povedenou střelou k tyči překonal Pastornického.

Čtvrthodinu před koncem upaloval na Pastornického střídající Diop, ale zakončení mu nevyšlo. Naději pro Karvinou vykřesal v 86. minutě Smrž. Ten si naskočil na centr od Čonky a snížil na 1:2. V nastavení si ale víc šancí vytvořil Baník, jenže Diop i Jirásek ztroskotali na Pastornickém. Nervózní koncovku ještě okořenil zbytečným vyloučením Fillo, jenž viděl druhou žlutou kartu za zdržování hry, když otálel s autovým vhazováním. Přesto hosté udrželi vydřenou výhru.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Fikus19

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele