základní část, 24. kolo
08.03.2020 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Karviná zvládla důležitý souboj o záchranu a Příbram porazila o dvě branky

Karviná potvrdila skvělý vstup do jarní části sezóny a nyní potřetí ze čtyř předchozích utkání zvítězila, načež se opět přiblížila k přímé záchraně. Díky deseti získaným bodům ve druhé polovině tohoto ročníku poskočila už na třináctou příčku o bod před Zlín, na kontě má třiadvacet bodů. Naopak hosté prodloužili svou hodně dlouhou sérii bez vítězství, na ligové scéně nedokázali naplno bodovat od konce srpna, tedy již sedmnáctkrát za sebou.

V tabulce české nejvyšší soutěže se nacházejí na poslední šestnácté pozici se čtrnácti body a za patnáctou Opavou stále zaostávají o body tři. Po úvodní opatrné čtvrthodině málem využil zaváhání příbramské defenzivy rozběhnutý Taiwo Abdulrahman, ale svůj přízemní pokus usměrnil daleko od vzdálenější tyče. Ve 20. minutě zahrozil na opačné straně Milan Škoda, po samostatném úniku však nevyzrál tváří v tvář proti vyběhnutému brankáři Neumanovi.

Po následném rychlém brejku musel na opačné straně zasahovat gólman Kočí proti střele Qoseho, vzápětí po spolupráci Ba Louy s Lingrem stanul před odkrytou brankou Taiwo a prostor tří tyčí trestuhodně netrefil. Krátce po odehrané půlhodině dvakrát zahrozili Středočeši, jenže Neuman odvrátil Polidarův centr nad břevno a poté pálil nepřesně Pazdera. Slezané se dokázali z ničeho nic prosadit těsně před poločasovou přestávkou.

Ve 43. minutě se k přímému volnému kopu z levé strany postavil Ba Loua a jeho pas do šestnáctky protivníka se po nechtěném zásahu Janečky odrazil na kopačku Qoseho, který z bezprostřední blízkosti nasměroval balón přímo do bližší šibenice. Krátce po změně stran mohla Karviná svůj náskok pojistit. Do první možnosti se dostal Lingr a Kočí jeho přízemní projektil vyrazil, o pár minut později musel hostující strážce branky zasahovat znovu.

Ba Loua krásně uvolnil Taiwa, jenomže ten trefil jen nohy Kočího. Od tohoto okamžiku Středočeši zabrali, nicméně vytvořili si pouze hlavičkový pokus Treglera, který snadno ukryl ve svém náručí Neumann. Domácí se uklidnili v 75. minutě. Jejich druhý gól vsítil nigerijský záložník Taiwo, když prudký centr Ba Louy před branku tečoval přímo do pravého spodního rohu mimo dosah bezmocného Kočího. Ve zbývajícím průběhu mířili nepřesně Lingr se střídajícím Vukadinovićem, v nastavení pak Bukata nevyzrál na výtečného Kočího.

Autor: Viktor Sandev / isport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Angažovanie Qoseho bolo zo strany Karvinej výborným ťahom

Reagovat
smazaný uživatel

a Taiwo rovnako... zdá sa, že proti súperom z druhej polovice tabuľky môže byť v záchranárskych bojoch celkom produktívnym hroťákom

Reagovat
slonzacky_lenoch

Jsem zvědavý ještě v akci na nové Brazilce... Jinak Šindelář tež pecka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele