základní část, 21. kolo
15.02.2020 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Olomouc povedeným prvním poločasem rozhodla o vítězství v Teplicích

Souboj tabulkových sousedů na hranici první desítky měl překvapivě jednoznačný průběh. Hosté z Olomouce vedli už v poločase zásluhou dvou branek Juliše a jedné Houskovy trefy, Vondrášek v závěru vstřelil jen čestný gól.

Hned při první větší příležitosti se uvedla nová posila Sigmy. Sladkého centr našel v pokutovém území přesně ze Sparty hostujícího Lukáše Juliše, jehož rána placírkou zapadla za gólmanova záda. Nedlouho poté mohlo být skóre vyrovnané, po Kučerově rohu ale Jakub Mareš zamířil mimo. Nepřesně mířil z přímého kopu i jeho jmenovec Petr.

Následně už zase přebrala iniciativu Sigma. Hálova rána zpoza vápna sice ještě letěla příliš vysoko, nadcházející šanci Chytila dokázal Grigar zlikvidovat, míč ale vyrazil jen k dobíhajícímu Davidu Houskovi, jenž uklidil kulatý nesmysl do sítě.

Za domácí znovu zahrozil Petr Mareš, jehož standardku si pohlídal Mandous. Jen těsně vedle zamířila dělovka z nohy Shejbala. Poté se zase musel zaskvět Grigar, jenž bravurně vychytal Julišovu hlavičku. V nastavení už ale byl na Lukáše Juliše krátký. Tomu totiž předložil před prázdnou bránu Hála a gólem do šatny se Hanáci dostali do vedení o tři branky.

Po přestávce přebrali iniciativu skláři. Ve dvaapadesáté minutě spálil tutovku Žitný, dvacet minut před koncem zase mimo vypálil Hyčka. Domácí příznivci se branky dočkali až v čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem. Moulisův centr doletěl na kopačky Tomáše Vondráška, jehož parádní placírka znamenala snížení rozdílu.

Přiblížit Teplice vyrovnání mohl následně Trubač, to by ovšem nesměl ztroskotat na Mandousovi. Nepovedlo se to ani Vondráškovi, jehož hlavička se odrazila od tyče ven. Sigma tak zvítězila a upevnila si postavení v elitní desítce, naopak Severočeši se blíží hře o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
FC Parma

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele