základní část, 4. kolo
18.09.2019 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dvougólový Mareš zařídil Teplicím vítězství nad Mladou Boleslaví

Teplice si proti Mladé Boleslavi připsaly druhé vítězství v sezóně a odlepili se v tabulce ode dna. Dvěma góly k tříbodovému zisku pomohl Jakub Mareš. Hosté i přes porážku zůstávají na třetím místě.

Kvůli absenci Petra Mareše se na post levého obránce sklářů nově postavil Royo. Shejbal se posunul do zálohy a na stoperu uvolnil místo pro Jeřábka a v útoku se místo Vyhnala představil navrátilec do základní jedenáctky Jakub Mareš. Hosté nastoupili v totožné sestavě jako o víkendu při demolici Příbrami.

Ve třetí minutě se poprvé ukázal nejlepší střelec ligy Komličenko, který hlavičkoval přímo do náruče domácího brankáře Grigara. Hned za minutu se poprvé měnilo skóre, ovšem trochu překvapivě na druhé straně. První střelu hlavou od Jakuba Mareše po centru Vondráška ještě gólman Boleslavi Šeda vytáhl, následně se ale Mareš po Řezníčkově přihrávce opět dostal k míči a dopravil jej do sítě. Stojící obránci Středočechů představili ukázkovou roli diváků.

Autor první branky měl další slušnou možnost v osmé minutě, jenže tentokrát po pobídce od Kučery hlavičkoval mimo tři tyče. Hosté hráli v prvních minutách dost rozpačitě, Šeda musel znovu zasahovat v 16. minutě, kdy vyrazil nepříjemný balón od Vondráška. Až čtyři minuty poté se Boleslav zase připomněla, když Mešanovićova rána prosvištěla kolem Grigarovy svatyně.

Středočeši se postupem času oklepali, přesto ve 37. minutě inkasovali podruhé. Klíma srazil Kučerův centr nešťastně k Marešovi, který míč uklidil do odkryté klece. Osm minut po změně stran zkoušel Mareš zkompletovat hattrick, jeho dělovku však Šeda s problémy vyrazil. Další šanci na třetí gól měl Mareš v 63. minutě, kdy jeho průnik na poslední chvíli zastavil Matějovský.

Proti zoufalé Boleslavi se v 78. minutě mohl prosadit také druhý útočník Teplic, Jakub Řezníček. Ten měl po centru střídajícího Hyčky nikým nerušenou pozici k hlavičce, jenže trestuhodně netrefil bránu. Až o devět minut později si hosté vytvořili závar, z něhož však tížené snížení nevyplynulo. Po chabém výkonu tak svěřenci trenéra Webera nemohli pomýšlet na body. Naopak skláři si došli pro důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Komli opět zaúřaduje.

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele