základní část, 17. kolo
24.11.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Baníku ani rozhodčí nepomohl. V Teplicích nakonec jen remizoval

Ostravský Baník opět neuspěl venku. V Teplicích přitom byl lepším týmem a do vedení šel za přispění chyby rozhodčího Královce, jenže náskok neudržel a se Severočechy se rozešel smírně.

Trenér "Sklářů" Hejkal mohl po delší době počítat se stoperem Jeřábkem, a tak se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci. Zálohu zase posílil Kučera a v útoku dostal šanci místo Vyhnala Řezníček. Na straně hostů se do sestavy vrátil Fillo, zraněného pravého záložníka Reitera zastoupil Holzer a místo útočníka Smoly naskočil do středu pole Procházka.

Diváci Na Stínadlech museli poprvé zpozornět v deváté minutě, kdy po Vondráškově centru hlavičkoval z dobré pozice vedle brány Řezníček. Ve 26. minutě byl Baník blízko vedoucí branky. Hrubý se prosmýkl na levé straně a předložil míč Kuzmanovićovi, jehož skvěle vychytal brankář Teplic Grigar. Ani dvě minuty nato si Hrubý nepřipsal asistenci, neboť po jeho rohovém kopu vykopl Fillovu téměř gólovou hlavičku Vondrášek.

Slezané byli v první půli aktivnější. Ve 41. minutě se do další gólovky tlačil Fleišman, ovšem netrefil míč ideálně. Teplice po delší době zahrozily až v nastavení těsně před pauzou, kdy Jeřábek nezužitkoval rohový kop Petra Mareše a balón se od něj odrazil do zámezí.

Dvě minuty po změně stran unikl domácí obraně Kuzmanović, Jeřábek jej nedovoleně zastavil ještě před pokutovým územím, přesto sudí Královec nepochopitelně odpískal penaltu ve prospěch Baníku a Jeřábkovi místo červené karty udělil pouze žlutou. Ať tak či onak, s penaltou si zkušeně poradil Stronati a poslal hosty do vedení. Náskok svého mužstva mohl v 57. minutě zvýšit Jánoš, ale o kousek netrefil Grigarovu svatyni.

Vedení nakonec Slezanům vydrželo jen do 66. minuty, kdy střídající mladík Radosta skvěle vybídl Řezníčka, který si se samostatným únikem poradil - 1:1. O tři minuty později byl Řezníček znovu v akci, tentokrát hledal spoluhráče před bránou, celou situaci ale pro hosty uhasil Pokorný. Deset minuty před koncem mohl jednobrankový náskok Baníku vrátit Diop, jenže jeho střelu srazil na rohový kop Jeřábek. A když se v 86. minutě neprosadil ani Fillo, rozešly se oba týmy smírně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

0:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Shejbal vlastní)

Reagovat
John Obi Mikel

0:3, Teplice neměly formu.

Reagovat
Lawman

Za stavu 0:1 prohrávající mančaft musí se snažit vyrovnat a proto útočí s odkrytou vlastní obranou. Inteligentní mužstvo, které vyhrává, proto začne hrát na protiútoky a dva útočníci na to bohatě postačí, aby do rozhozené obrany vstřelili další branky. baník žel není inteligentní mužstvo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele