základní část, 12. kolo
06.10.2019 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mladá Boleslav díky penaltě v závěru otočila duel s Plzní

Souboj o titul se ještě neproměnil v bitvu pouze dvou týmů. Mladá Boleslav totiž doma porazila Viktorii Plzeň a nedovolila svému soupeři výrazně odskočit. Středočeši se vrátili na třetí místo a na druhé Západočechy ztrácí čtyři body. Hosté šli v prvním poločase do vedení, Boleslav ale krátce po změně stran vyrovnala a díky sporné penaltě nakonec brala tři body.

Domácí postrádali levého beka Túlia, na jehož post se posunul Pudil a pozici stopera nově zaujal Jakub Klíma. Kvůli dohodě klubů nemohl hrát ani z Plzně hostující Bucha, naopak do hry se po karetním trestu vrátil útočník Komličenko. Také kouč hostů Vrba udělal změnu na levém kraji obrany, kde místo Limberského operoval Hloušek. Jinak ale zůstala sestava Západočechů ponechána beze změn.

Již ve čtvrté minutě musel gólman Boleslavi Stejskal zasahovat proti pohotovém voleji Kalvacha. po dvaceti minutách hry vyslal další střelu Viktorie Hořava, jenže mířil nad břevno. Minutu poté si Stejskal nadvakrát poradil s pokusem Kopice. Domácí se poprvé výrazněji připomněli ve 27. minutě, kdy se Budínský z přímého kopu těsně netrefil do prostoru mezi třemi tyčemi.

Více šancí však měla v úvodu Plzeň a ve 29. minutě šla zaslouženě do vedení. Hlavičku Hořavy po centru Kovaříka ještě Stejskal fantasticky vyrazil, ovšem Kopic se ze snadné dorážky nemýlil. Autor první branky si mohl dvě minuty poté připsat i asistenci, ovšem jeho přihrávku nezužitkoval Kovařík, jehož vychytal Stejskal. Pět minut před přestávkou mohl z ojedinělé příležitosti Boleslavi vyrovnat Komličenko, ale brankáře Hrušku nakonec vůbec nezaměstnal.

Srovnání skóre tak přišlo až tři minuty po změně stran. Budínský si nachystal míč na levačku a parádní střelou pod břevno překonal Hrušku. Vyrovnaný stav ale málem vydržel jen dvě minuty. Domácí ovšem znovu podržel Stejskal, jenž po centru Kopice vychytal Hlouška, a dorážku Procházky zblokoval Pudil. Vzápětí na druhé straně propadl míč za chybujícího Hlouška k Mešanovićovi, ten však z úhlu pálil pouze na tribunu. Atraktivní úvod druhé půle zakončil centr Budínského, hlavička Fulneka a snadný zákrok Hrušky.

V 57. minutě se po Komličenkovi a Jakubu Klímovi tlačil za míčem Mešanović, jenže v dobré pozici na něj těsně nedosáhl. Postupem času začala Boleslav svého soupeře přehrávat. Po rohovém kopu v 75. minutě vrátil balón do ohně Pudil a střídající Jiří Klíma pálil z otočky vedle tyče. Deset minut poté ojediněle zahrozila také Viktoria, avšak Kalvach poslal přímý kop z dobré pozice mimo.

Rozuzlení tak přinesl až dramatický a hektický závěr. V 90. minutě utekl obraně hostů Jiří Klíma, jehož vychytal hruška, gólman Plzně ale zároveň útočníka Boleslavi tvrdě sestřelil a sudí Lerch k radosti domácích a údivu Západočechů nařídil penaltu. Její exekuci si vzal na starost Komličenko, který poslal Hrušku na opačnou stranu a bezpečně proměnil. Středočeši tak nakonec vybojovali velké vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
boryland

2:3...…...Krmi,Prochy,Kovárna...……..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele