základní část, 5. kolo
11.08.2019 19:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Mladá Boleslav po divoké přestřelce vyhrála nad Spartou

Sedm gólů. Takovou nálož mohla sledovat pětitisícovka diváků, která dorazila na závěrečný zápas pátého kola FORTUNA:LIGY. Na vítězství domácí Boleslavi se hattrickem a asistencí na Budínského gól podílel Mešanović, za Spartu skórovali Hancko, Tetteh a Kozák.

Hned po šesti minutách se musel pořádně činit Šeda, který horko těžko likvidoval Kozákovu šanci. Střílející hráč se ale stejně nacházel v ofsajdu, tudíž veškeré vzrušení bylo zbytečné. Po patnácti minutách se tak mohli radovat Šedovi spoluhráči. Štetina ve skluzu a ve vápně zahrál rukou, za což sudí odpískal penaltu, již potvrdil i VAR. Její exekuce se ujal Muris Mešanović a pověst kanonýra potvrdil.

Vedení však mladoboleslavským hráčům nevydrželo ani čtvrt hodiny. Rohový kop z pravé strany rozehrál tentokráte v základu startující Karlsson, na jeho centr na si seběhl debutant Dávid Hancko, jenž přesnou a pěknou hlavičkou na zadní tyč rozjásal početné sparťanské obecenstvo.

Do šaten přesto odcházeli spokojenější domácí. Protiútok Letenských zastavil Bucha a založil akci svého týmu. Na pravé straně podržel míč Matějovský a přihrál na střed nabíhajícímu Murisi Mešanovićovi. Ten se ani tentokráte nemýlil a poslal Středočechy do vedení.

Po návratu z kabin přišla velká příležitost pro dosud mlčícího Kozáka, který zblízka přestřelil bránu. Nedlouho poté, co byl vystřídán nejlepší ligový střelec Kanga, vyrobil Šeda hrubku, načež si Křapka nastřelil svou ruku, sudí ani po poradě s videoasistentem pokutový kop nenařídil. Do šance se tak dostal Bucha, jenže o kousek minul.

Do konce řádné hrací doby zbývalo něco přes šestnáct minut, když rudí srovnali stav utkání. A stejně jako v prvním případě, i tentokráte to bylo přímo po rohovém kopu. Ten pro změnu rozehrával Trávník, jehož centr se snesl přesně na hlavu Benjamina Tetteha a od ní za Šedova záda.

Jenže sparťané předvedli trestuhodnou věc. Prakticky ihned po rozehrání ze středového kruhu umožnili mužům z města automobilky založit útočnou akci, v jejímž závěru Bucha předal balón Murisi Mešanovićovi. Bosenský snajpr a oblíbenec slávistických fanoušku opět mířil přesně a završil hattrick.

Hosté se vrhli do tlaku a snažili se vyrovnat. Přímý kop Hancka prolétl jen těsně nad břevnem, v penaltu doufali fanoušci Sparty po souboji Matějovského se Štetinou, ovšem ani po zhlédnutí opakovaných záběrů ji rozhodčí nenařídil. Radosti se ale přece jen dočkali, do třetice jejich oblíbenci skórovali hlavou. Štetina dlouhým a přesným pasem přes polovinu hřiště našel Kozáka, jenž prolomil své trápení a uklidil míč do sítě.

Jílkovi svěřenci byli blízko vítězství, když Šeda likvidoval Haškovu dělovku, nakonec se ale radovala lavička pod vedením Jozefa Webera. Ten poslal v nastavení na hřiště Lukáše Budínského, jenž se na malém vápně dostal k napodruhé úspěšnému Mešanovićově centru a rozjásal zaplněné ochozy mladoboleslavské arény.

Domácí tak i přes nižší počet odehraných zápasů okupují pátou příčku se ztrátou bodu na druhý Jablonec, zato Sparta se krčí až na místě sedmém.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

3:1...……….

Reagovat
Jigaza

Gratuluji pane Mešanovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele