základní část, 14. kolo
27.10.2019 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Mladá Boleslav zase prohrála s Libercem, stále však zůstává třetí

Mladá Boleslav opět nenašla recept na Liberec a se Severočechy prohrála šestý ligový zápas v řadě. Modrobílí zároveň poprvé v sezóně ztratili body doma, přesto zůstávají v tabulce třetí o bod před Jabloncem a Slováckem. Hosté zase vystoupali na osmou příčku.

Do sestavy domácích se vrátil záložník Bucha. Fulnek se zatáhl do zálohy a na Křapku zbyla jen lavice náhradníků. V základní jedenáctce Slovanu se po delší době objevil středopolař Oscar a po karetním trestu naskočil do útoku místo Kuchty Musa.

Po osmi minutách hry měla Boleslav k dispozici standardní situaci, po které Matějovský oslovil Budínského, jehož nebezpečný pokus neprošel přes hradbu těl. Za dalších osm minut obléhali Středočeši pokutové území Liberce, výsledkem však byla pouze slabá střela Komličenka do náruče brankáře Nguyena. Domácí stupňovali tlak. Ve 26. minutě zachyboval Kačaraba a Nguyen musel vyrazit ránu Komličenka nad břevno. Dvě minuty poté předložil Matějovský míč Buchovi, jenže ten pálil vysoko nad bránu.

Po půlhodině hry však zničehonic udeřili hosté. Přízemní centr Mikuly propadl až k Musovi, který zblízka poslal Slovan do vedení. Vyrovnat mohl ve 35. minutě Komličenko, po centru z pravé strany ale mířil hlavou příliš vysoko. Stejný hráč to zkusil za další čtyři minuty, avšak znovu nesešteloval mířidla.

Tři minuty po změně stran se Liberec ujal dvoubrankového vedení. Unikající Potočný přehodil gólmana Stejskala, bránící Pudil nedokázal míč odkopnout a Musa již kulatý nesmysl uklidil do sítě. Čtyři minuty poté měl na druhé straně další možnost domácích Komličenko, ale z přímého kopu jej vychytal Nguyen. Dvě minuty poté vybojoval ruský kanonýr penaltu na Mikulovi, kterou proměnil Budinský. Boleslav tak zase prohrávala jen o jednu branku.

V 64. minutě si ale Středočeši sami zbytečně zkomplikovali situaci. Bucha ve vlastní šestnáctce povalil Băluțu a z nařízeného pokutového kopu překonal Stejskala s trochou štěstí Potočný - 1:3. Za dalších deset minut mohli hosté vést dokonce o tři branky, když střídající Malinský trefil tyč. Čtyři minuty poté zase Băluță trefil břevno. Boleslav postupně odpadávala, v 86. minutě ji zase zachránil Stejskal, který vyrazil nebezpečný pokus Băluțy po zemi. V závěru už si Liberec v poklidu pohlídal vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele