základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mladá Boleslav doma nestačila na Olomouc a stále tápe

Hráči Mladé Boleslavi ve 29. kole FORTUNA:LIGY prohráli na domácí půdě se Sigmou Olomouc 0:2 a stále tak nemají jisté místo ve skupině o poháry. Za to Hanáci získali do posledního kola naději, že by se ještě na alespoň desáté místo mohli vyhrabat.

V desáté minutě se po rohovém kopu se štěstím k míči dostal hostující González, který však z hranice malého vápna orazítkoval břevno.

Sigma byla i nadále lepším celkem na hřišti. Houska dostal ve vápně spoustu prostoru a pálil na zadní tyč, jenže jeho pokus tečoval mimo tři tyče Mazuch.

Mladoboleslavští se po nucené pauze propadají tabulkou a zápas s Olomoucí jen prohluboval jejich beznaděj. Ve 26. minutě Juliš potáhl balon po pravé straně a poté jej poslal proti noze Gonzálezovi, jehož pokus z ideální palebné pozice zblokoval dobře postavený Tatajev.

Po chvíli se hosté znovu málem radovali. Hubínek zcela nepochopitelně vrátil centr z pravého křídla před bránu a Stejskal následně musel vytáhnout pohotový zákrok proti zakončení Juliše.

Ve 30. minutě se svěřenci kouče Látale přeci jen dočkali. Po rohovém kopu nedokázala Mladá Boleslav odvrátit míč do bezpečí a po sérii několika individuálních chyb se ke střele z hranice vápna dostal David Houska, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí gólman Stejskal jako by se už viděl v šatně, když mu balon vypadl z náruče a tím nabídl velkou šanci Chytilovi, který ale bránu přestřelil.

V 51. minutě měli domácí šanci srovnat krok. Douděra se rychle zbavil dvou protihráčů a poté svou střelou trefil Beneše. Od něj se míč odrazil přesně na nohu Tomáše Ladry, který pálil těsně mimo tři tyče.

V druhém poločase Olomouc kontrolovala svůj jednobrankový náskok, Boleslav se téměř na nic nezmohla. A tak přišel trest v 93. minutě. Zelený nepřesně přihrál a nastartoval brejk Sigmy. Ten táhl po pravém křídle Štěrba, jenž poslal do vápna parádní centr na Milana Kerbra a ten zblízka překonal bezmocného Stejskala.

Mladé Boleslavi patří momentálně s devětatřiceti body devátá příčka, Olomouc je jedenáctá a má o tři body méně.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele