základní část, 1. kolo
14.07.2019 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mladé Boleslavi vystřelil vítězství Komličenko z penalty

Ubojovaným, ale přesto zaslouženým vítězstvím vstoupila Mladá Boleslav do nového soutěžního ročníku. Na domácí půdě si poradila s Karvinou 1:0, o jedinou branku se z penalty postaral kanonýr Komličenko.

Poprvé vystrčili růžky domácí v osmé minutě. Matějovský přízemním pasem z rohu hřiště nalezl Takácse, jehož střela se ale neuchytila. A kapitán mladoboleslavských hráčů vytvořil i další šanci, když po jeho standardní situaci nebezpečně pálil Pudil. Ani jeho, ani Komličenkova hlavička ovšem úspěchem neskončila.

Po půlhodině konečně zahrozili i Slezané. Kouřil po přetaženém centru vracel míč do ohně, jenže Janečka na něj před odkrytou brankou nedosáhl. Po pauze vyběhl na hřiště proti svému bývalému zaměstnavateli Lukáš Budínský a hned po sedmi minutách řádně prověřil Pastornického.

Důležitý moment se odehrál v době, kdy byla odehrána zhruba hodina hry. Hanousek ve středu hřiště sestřelil Matějovského a po druhé žluté kartě se pakoval do sprch. Toho chtěl využít aktivní Budínský, jenže jeho střela skončila pouze rohovým kopem, pokus Komličenka zase zlikvidoval gólman.

V permanenci rozhodně nebyl Šeda, o to cennější byl jeho zákrok ze šestasedmdesáté minuty, kdy vychytal v gólovce Šašinku. Ani do třetice neuspěl na druhé straně hřiště Budínský, tentokráte pálil příliš vysoko. O pár okamžiků později se však domácí dočkali. Mešanović upadl po souboji s Rundićem a sudí nařídil pokutový kop.

Jeho exekuce se ujal nejlepší střelec minulé sezóny Nikolaj Komličenko a s přehledem proměnil na druhou stranu od gólmana. V závěru se po rohu dostal ke střele i brankář Pastornický, avšak ani on, ani jeho spoluhráči nedotlačili míč za Šedova záda a Mladá Boleslav tak vstoupila do sezóny se stoprocentním bodovým ziskem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
waynemarkrooney

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele