o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
21.06.2020 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mladá Boleslav zabrala, na úvod playoff o EL skolila České Budějovice

Ačkoli hlavně první půle naznačovala spíše něco jiného, nakonec Mladá Boleslav zvládla první zápas playoff o Evropskou ligu lépe než České Budějovice. Tam si do odvety odveze jednogólový náskok. Hosty poslal do vedení Pavel Novák, domácí však po přestávce dokázali výsledek otočit ve svůj prospěch díky Tomášovi Ladrovi a Dominikovi Maškovi.

Jihočechům rozhodně hrálo do karet, že hned zkraje proměnili v branku prakticky svou první větší šanci tohoto střetnutí. Mészáros unikl podél pravé strany, odcentroval míč do vápna, kde si nejvýše naskočil Novák, a ten hlavou usměrnil balón ke vzdálenější tyči. Každopádně středočeský celek mohl poměrně záhy srovnat stav. Leč ke své smůle zaváhal.

Fulnek zakládal akci u pokutového území u jeho boční lajny, snažil se poslat oblouček na své spoluhráče, nicméně merunu zasáhl rukou jeho soupeř Talovierov, a tak sudí Proske nařídil pokutový kop. Jenže kapitán Budínský jakožto exekutor penalty nepřidal svou dvanáctou ligovou trefu sezóny, poněvadž svou nedobrou střelou orazítkoval jen hranu tyčky.

Svěřenci trenéra Jozefa Webera hledali i nadále cestu za toužebným vyrovnáním, Budínský vytvořil ve 27. minutě solidní pozici pro Ladru, jenž zakončil svou pravačkou, avšak míč nasměroval těsně nad břevno. Naopak hosté mohli svůj náskok navýšit v závěru poločasu, jenže Schranz hlavičkoval mimo a Čavošovu pumelici zablokoval bránící Tatajev.

Druhé dějství pak vyšlo lépe Mladé Boleslavi, která postupem času přebírala čím dál více otěže tohoto souboje. V 53. minutě Budínský, zřejmě ještě motivovanější kvůli neproměněné penaltě, na kterou evidentně chtěl nechat co nejdříve zapomenout, provětral protivníkovu brankovou konstrukci z blízkosti ihned z voleje poté, co přebral Ladrovu nahrávku.

Nakonec mužstvo kouče Davida Horejše inkasovalo v 66. minutě. Zelený načechral centr do šestnáctky, kde Budínský sklepl balón hlavou pro Wágnera, ten si stačil všimnout, že v lepším postavení stojí Ladra, jenž pak pravačkou zamířil po zemi ke vzdálenější tyčce. O dvě minuty později mohl po Fulnekově pasu skórovat sám Wágner, nedosáhl na něj ale o kousek.

I poslední chvíle duelu patřily mladoboleslavskému týmu, který si ve finále stačil ještě zajistit konečné vítězství. V 81. minutě do prostoru mezi třemi tyčemi nezamířil sice Budínský, jehož pokus levačkou skončil v zámezí, každopádně minutu před koncem základní hrací doby domácím vyšel rychlý brejk, Fulnek našel před bránou Maška a ten snadno zacílil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ledecký ty jsi ale kokot...nejhorší hráč co dnes hrál

Reagovat
smazaný uživatel

Celý tým dře a ty nastoupíš (Ledecký) nic neudržíš anic nepředvedeš a ještě nahraješ na gola snad příště už budes tak akorát na tribuně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele