základní část, 7. kolo
25.08.2019 16:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Komličenko čtyřmi góly otočil vývoj proti Českým Budějovicím

Jednoznačného hrdinu mělo nedělní utkání sedmého kola FORTUNA:LIGY mezi Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi. Hosté sice vedli zásluhou branek Provoda a Brandnera, poté se však otěží chopil Komličenko a čtyřmi brankami zařídil vítězství svého týmu.

Ze obrany obou celků nejsou příliš pevné, to naznačila i úvodní bezgólová dvacetiminutovka. Během ní nejprve Brandner svou střelou nadělal velké starosti Šedovi, na druhé straně pak po rohu hlavičkoval Pudil, po zákroku Staňka ještě neúspěšně dorážel Takács.

První trefa přišla po půlhodině hry a radovali se outsideři z jihu Čech. Ti vybojovali ve středu hřiště míč, který Kulhánek poslal Lukáši Provodovi. Ten napřáhl za velkým vápnem a zdařilou ranou překonal Šedu.

Ten brzy kapituloval podruhé, přičemž při tomto gólu museli všichni smeknout kloboukem. Odražený míč po rohovém kopu se dostal k Patriku Brandnerovi, jenž spektakulárními nůžkami dal Dynamu dvougólový náskok.

Jenže ani to nestačilo k poločasovému vedení. V poslední minutě řádné hrací doby. Po Budínského trestném kopu špatně vyběhl Staněk a na kanonýra Nikolaje Komličenka již čekala snadná práce v podobě odkryté klece.

V nastavení se ruský ostrostřelec prosadil podruhé a opět mu k tomu výrazně dopomohla chyba soupeře. Zcela osamocený Ladra z pravé strany odcentroval na Komličenka, jenž až příliš lehce dostal míč přes dva obránce a s přehledem uklidil míč za gólmanova záda.

Neuběhlo ani deset minut od návratu ze šaten, když mohl obrat dokonat Mešašnović. Ten se zbavil obránce a svým obstřelem jen těsně minul bránu. Gól tak domácím znovu přinesl Nikolaj Komličenko. Stejně jako při první trefě si našel Budínského centr a hlavou završil hattrick.

Zhruba po třech čtvrtinách zápasu dostal Rus znovu míč do sítě. Přímý kop byl jen lehce posunut právě ke Komličenkovi, který se nerozpakoval a pumelicí vstřelil pátý gól v sezóně, čímž se dotáhl na čelo tabulky střelců. Další ránu Jihočechům zasadil jejich vlastní hráč, Kladrubský totiž dal hlavičku Mešanovićovi a pakoval se do sprch.

Ve zbytku utkání stála za zmínku už jen Mešanovićova střela. Hosté se na žádný závěrečný nápor nezmohli a v tabulce jsou předposlední, jen o skóre před Teplicemi se zápasem k dobru. Ten má i Mladá Boleslav, která je však v tabulce na pátém místě s dvoubodovou ztrátou na druhou Viktorku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:0 (Mešanovič)

Reagovat
mario23

Budějkám se to po tom dobrým úvodu trochu zadrhlo. Bolka taky nemá ideální formu, ale doma je zfoukne. 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele