o titul, 2. kolo
24.06.2020 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Severočeské derby mezi Jabloncem a Libercem vítěze nenašlo

Hráči Jablonce ve druhém kole nadstavby remizovali s Libercem 1:1 a uhájili tak před svým sokem čtvrtou příčku. Hosty poslal dovedení ve 24. minutě Kuchta, za domácí srovnal na konečných 1:1 Hübschman. Za zmínku stojí i poměr žlutých karet v poměru 5:7.

Na začátku dvacáté první minuty hledal Kuchta na zadní tyči nabíhajícího Peška. Libereckému rychlíkovi ale chyběl půlkrok k pořádnému zakončení.

O tři minuty později už bylo na liberecké straně veselo. Typická rychlá akce Slovanu znamenala první změnu skóre. Hromada posunul míč na pravou stranu, kde si nabíhal Malinský. Ten milimetrovým centrem za stopera našel volného Jana Kuchtu. Liberecký útočník si hrudí zpracoval míč a střelou k tyči podél Hrubého poslal hosty do vedení.

Střela domácího Kratochvíla z nastaveného času, která mířila mimo, byla tím posledním, co se stalo v prvním poločase.

Hned v 53. minutě měli domácí šanci na vyrovnání. Nepovedená rána Kratochvíla byla ve finále skvělou přihrávkou na Sýkoru. Na jeho střílený centr jen o centimetry nedosáhl Doležal, který by jinak ve skluzu mířil do odkryté brány.

Doležal měl smůlu i o pár minut později. Libor Holík obešel na hranici velkého vápna svého strážce a našel Doležala ve výborné pozici. Jabloneckému útočníkovi se ale smůla lepí na paty. V pádu trefil pouze tyč liberecké brány.

Tlak domácího Jablonce dále stoupal, v další šanci se ocitl opět Martin Doležal. Domácí smolař ale tentokrát trefil břevno.

V 80. minutě měl Jablonec zahrávat pokutový kop, videorozhodčí ho však následně odvolal, protože Hromada fauloval ještě před pokutovým územím.

Domácí byli nakonec za svou aktivitu ve druhém poločase odměněni. Tomáš Pilík našel z přímého volného kopu hlavu Tomáše Hübschmana a jablonecký kapitán prodloužil míč za záda libereckého brankáře.

Do konce zápasu už se kromě velkého množství žlutých karet nic zásadního nestalo. Jablonec je čtvrtý s 50 body, pátý Liberec má o dva body méně.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Zajda

Snad budou padat branky, tipnul bych 2-1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele