základní část, 27. kolo
02.06.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Malinský rozhodl severočeské derby

Hráči Slovanu Liberec zvládli utkání 27. kola FORTUNA:LIGY, když v Jablonci porazili svého rivala 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil záložník Tomáš Malinský. Slovan se díky výhře posunul v tabulce na třetí místo právě před Jablonec, který na bronzovou příčku ztrácí dva body.

V páté minutě byl Jan Matoušek faulován u levé autové čáry a domácí měli k dispozici standardku. Skvělým centrem ji rozehrál Jan Krob, jehož pobídka přistála přímo na hlavě Tomáše Hübschmana! Jablonecký matador ale zblízka hlavičkoval vysoko nad břevno.

Slovan dělily v osmé minutě centimetry od velice šťastného a zároveň nádherného gólu. Jakub Pešek pláchl po levém křídle a odcentroval. Míč si to ale namířil přímo na bránu povyběhnutého Hrubého, prolétl souběžně s brankovou čárou a odrazil se zpět do hřiště.

Uběhlo 23 minut a Liberec se už radoval z branky, jenže VAR jeho emoce znovu zchladil. Jan Kuchta dostal skvělý míč do běhu a v úniku prostřelil Hrubého, jenže si při zpracování pomohl rukou, což pozornosti rozhodčího u videa neuniklo.

Domácí Libor Holík slabou malou domů vystavil před koncem poločasu do velkých potíží gólmana Hrubého. Ten byl u míče jen o chloupek dříve než Kuchta, načež Tomáš Malinský zpoza šestnáctky netrefil balon dobře a branku, kam už se stihl Hrubý vrátit, minul.

Začala druhá půle a Taras Kačaraba trošku podcenil nákop Jakuba Považance a byla z toho obrovská šance. Janu Matouškovi už totiž v cestě stál pouze Filip Nguyen, který dobře povyběhl a přízemní zakončení dokázal zlikvidovat.

O minutu později už málem platilo nedáš, dostaneš. Alexandru Băluţă výborně roztáhl hru doprava na Tomáše Malinského, který moc dobře viděl, že má ve vápně nabíhajícího Jana Kuchtu. Ten ale ve vyložené pozici trestuhodně vůbec netrefil branku.

V osmdesáté minutě se Liberec dostal do vedení. Kamso Mara přihrál na levou stranu Tomáši Malinskému, který to vzal na sebe, vydal se rovnou do šestnáctky, obešel Holíka a technickou střelou zakroutil míč pravou nohou ke vzdálenější tyči. Hrubý plachtil vzduchem marně.

Po šesti minutách mohl Slovan rozhodnout zápas. Imad Rondić v akci tří proti jednomu nepřihrál Băluţovi zrovna nejpřesněji, přesto se rumunský hráč už musel vypořádat jen s gólmanem. Před Hrubým dlouho váhal se zakončením, až si přehodil míč na levou nohu a minul bránu.

Další tutovku měli hráči Liberce v nastaveném čase. Tomáš Malinský předvedl další krásnou individuální akci a po průniku z levého křídla naservíroval vyloženou šanci hned dvojici spoluhráčů. Rondić ovšem z malého vápna vůbec nedokázal namířit míč na branku.

Ani rohový kop v poslední minutě nastavení nebyl domácímu Jablonci nic platný, a tak si Liberec odvezl pod Ještěd tři body.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele