základní část, 10. kolo
23.09.2019 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Olomouc dvakrát dokázala vyrovnat a z Jablonce veze bod

Olomoucká Sigma jako první tým veze body z Jablonce, kde sice dvakrát prohrávala, ovšem pokaždé nalezla odpověď. Severočeši tak ztratili body, přesto zůstávají na čtvrtém místě. Hanáci se zase dotáhli na pátý Baník Ostrava.

V sestavě domácích nedošlo k žádné změně, na lavičce se však poprvé objevil mladík Macháček, jehož přestup ze Slavie oznámil klub jen několik desítek minut před výkopem. V základní jedenáctce hostů nastoupil pravý záložník Zahradníček, který se v minulém kole osvědčil jako střídající hráč. Střed pole vyztužil defenzivně laděný Greššák, netradičně na hrotu pak nastoupil Plšek.

Úvod zápasu patřil Jablonci. V sedmé minutě chtěl brankáře Reichla prověřit Krob, jeho nadějná rána však byla sražena na rohový kop. Úvodní tlak ale Sigma přečkala a v šestnácté minutě se sama připomněla, když proti střele Falty z přímého kopu musel zasáhnout gólman Hrubý. Jenže hned za tři minuty Olomouc kapitulovala. Jovović rozjel pohlednou akci se Sýkorou a střelou z ostrého úhlu nachytal Reichla, který si míč sám srazil za záda - 1:0.

Další dobrou šanci měli domácí ve 29. minutě. Matoušek potáhl brejk po levé straně a nahrál před odkrytou bránu Doležalovi, jenže ten kvůli souboji s obráncem nabídku minul. Krátce poté ale bylo vyrovnáno. Severočeši přišli o balón před vlastní bránou a Gonzálezovu ránu si do vlastní svatyně nešťastně srazil Jovović. Černohorský fotbalista se tak za třicet minut stihl prosadit na obou koncích hřiště.

Jablonec si chtěl vedení samozřejmě vzít zpět. V 37. minutě se o to snažil Matoušek, který jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Ještě o větší kus vedle mířil pár chvil poté Krob. Po změně stran ale jako první zahrozili Hanáci. Osm minut po přestávce si na Faltovu standardní situaci naskočil Jemelka a Hrubý musel reagovat.

Znovu do vedení se domácí dostali v 66. minutě. Jovović poslal míč do vápna, kde se Doležal natlačil přes Hálu a přesnou hlavičkou k tyči nedal Reichlovi šanci. Dvě minuty poté Jovović znovu ukázal, že mu zápas chutná, když opět prověřil Reichla. V 78. minutě měl dobrou příležitost Sýkora, avšak centr od Holíka nezasáhl ideálně. Místo klidného dohrání se Jablonec stále tlačil dopředu, jenže zapomněl na zadní vrátka a tak v 84. minutě přišel trest. Centr střídajícího Texla před nabíhajícím Nešporem vyrazil Hrubý pouze k Pilařovi, který měl již snadnou práci a vyrovnal. Závěr ještě přinesl řadu zajímavých závarů, především před kasou Olomouce. Na konečné remíze se ale nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele