základní část, 5. kolo
11.08.2019 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Střelnice je stále nedobytou tvrzí. Jablonec přemohl Opavu

Jablonec doma ani potřetí nezaváhal, tentokrát udolal Opavu, která prohrála třetí zápas v řadě. Na branky čekali diváci až do druhého poločasu. Kromě gólů zápas ovlivnila červená karta pro hostujícího Jurečku.

Do sestavy domácích se vrátil pravý obránce Holík a záložník Hübschmann, mimo hru naopak zůstali stoper Břečka a středopolař Pilík. Trenér Slezanů Kopecký učinil jedinou změnu v základní jedenáctce, když místo Mondeka nastoupil Svozil.

Severočeši mohli jít do vedení již po čtyřech minutách hry, ale Matoušek hlavičkoval po centru od Sýkory do břevna. Za dalších osmnáct minut měl Matoušek další dobrou příležitost, jenže po chytré rozehrávce standardní situace od Kroba netrefil balón ideálně. Po dlouhé době temna zahrozila ve 35. minutě Opava, a to pořádně. Zapalačovu hlavičku z bezprostřední blízkosti vytáhl skvěle brankář Hrubý a Dedičovo zakončení o pár okamžiků později lízlo břevno.

Čtyři minuty po změně stran hlavičkoval po Jovovićově pasu Doležal, gólman SFC Fendrich byl však na zemi včas. Za další tři minuty si Jurečka pustil pusu na špacír směrem k sudí Adámkové. Za odměnu viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Domácí využili přesilovku již o tři minuty později.Hübschmann posunul Jovovićovu přihrávku k Sýkorovi, jenž se dostal do pokutového území a zblízka přelstil Fendricha.

Krátce po prvním gólu mohl vedení Jablonce zvýšit Doležal, toho však tygřím skokem zastavil Fendrich. Opava mohla odpovědět v 59. minutě, kdy Dedič sám před Hrubým trefil jen hrudník gólmana Severočechů. O čtyři minutě později se ale podařilo Slezanům vyrovnat. Zavadil rozehrál přímý kop z dálky nečekaně přímo na bránu a dokonale zaskočil spícího Hrubého. V 67. minutě zasáhl Hrubý opět nejistě a vyboxoval centr jen k Zapalačovi, toho však následně strážce jablonecké svatyně vychytal.

Vítězný gól utkání padl v 71. minutě. Matoušek si nachystal míč před šestnáctkou ke střele a zamířil přesně k tyči. Podruhé mohla Opava vyrovnat v 78. minutě, jenže Stáňa trefil břevno. O dvě minuty později se Matoušek mohl znovu prosadit, jeho tečovaná rána skončila těsně nad bránou. V závěru se ještě mohl prosadit střídající Chramosta, kterému se však povedlo spálil tři tutovky. I tak si Jablonec pohlídal vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

Břečka je taky mimo, takže nenastoupí...

3:1

Reagovat
Fikus19

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele