základní část, 6. kolo
18.08.2019 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec zdolal Mladou Boleslav a vrátil se na druhé místo

Jablonec pokračuje v solidních výkonech, doma si tentokrát poradil s dalším aspirantem na nejvyšší příčky Mladou Boleslaví. Svěřenci trenéra Petra Rady se tak vrátili na druhé místo, naopak hosté budou po šestém kole figurovat na sedmé pozici.

Sestava Severočechů se obešla beze změn, to však neplatilo o jejich soupeři. Do základní jedenáctky se totiž vrátil Fulnek, jenž se postavil na post levého beka. Před Fulnekem působil v záloze Klíma a šanci dostal také středopolař Budínský. Trenér Weber tentokrát vsadil na jediného útočníka, kterým byl mladý Auer.

V šesté minutě prověřil gólmana Boleslavi Šedu Považanec, strážce hostující svatyně si nadvakrát poradil. Tři minuty nato zkoušel štěstí z úhlu Jovović, bohužel pro Jablonec neúspěšně. V patnácté minutě se ukázal Budínský, jehož jedovatý pokus musel brankář domácích Hrubý vyrazit.

Ve 22. minutě se fanoušci Jablonce dočkali gólu. Jovović si z pravé strany potáhl míč do středu, kde si jej i s trochou štěstí připravil na levačku a přízemní ránou do protipohybu Šedy otevřel skóre. Deset minut poté hlavičkoval po centru Kroba od rohového praporku vedle tyče Doležal. V závěru první půle chtěl ještě vyrovnat Budínský, ovšem jeho slabý pokus bezpečně kryl Hrubý.

Druhá polovina začala obdobně jako končila ta první, tedy snahou Budínského, kterou zastavil Hrubý. Pudilův pokus z 53. minuty zase postrádal přesnost. Zápas po změně stran mnoho fotbalové krásy nenabízel, vše ale vynahradili domácí v 65. minutě. Krob rozehrál standardní situaci signálem na zcela volného Sýkoru, který ještě nacentroval na Doležala, jenž hlavičkou přidal druhou branku Jablonce. Boleslav mohla snížit takřka po rozehrávce, ale Fulnek v dobré pozici přestřelil.

Zdálo se, že Severočeši si v klidu pohlídají tři body, jenže hosté ještě zabrali. V 80. minutě překonal Hrubého po Budínského přihrávce Ladra a rázem vedli domácí jen o jednu branku. Za minutu to mohlo být opět o dvě branky, ovšem střídající Kratochvíl zakončil svůj únik střelou do tyče. V 83. minutě měl blízko k vyrovnání Wágner, který se zjevil osamocen v šestnáctce Jablonce, avšak místo střely nepochopitelně přihrával do prázdna. Dramatický závěr nakonec dělbu bodů nepřinesl.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele