základní část, 25. kolo
26.05.2020 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlín předvedl v Jablonci další zmar. Zahodil přesilovku a body přenechal domácím

Zlín na Jablonec prostě neumí. Moravané sbírají body proti Severočechům sporadicky, což potvrdili i v prvním mači po dlouhé pauze. Na Střelnici přitom začali slibně a ve druhém poločase dokonce hráli dlouhou přesilovku, ale nebylo to nic platné. Domácím stačil k výhře jediný zásah Libora Holíka, po kterém si pojistili třetí příčku v tabulce. Ševci naopak dál tonou v barážových vodách.

Trenér hostů Páník ve svém prvním soutěžním utkání po návratu do Zlína zvolil klasické rozestavení 4-4-2, v němž se rozhodl k několika zajímavým personálním krokům. Před dříve preferovaným brankářem Rakovanem se mezi tyčemi objevil Dostál, i kvůli absenci vykartovaného Matejova obsadil pravý kraj obrany mladík Cedidla, střed zálohy vyztužil vedle zkušeného Hlinky Guinejec Conde a v útoku vedle stálice Poznara operoval Janetzký. Do kupy se nakonec dal také stoper Buchta a zpevnil tak defenzivní linii.

Naopak kanonýr Severočechů Doležal zůstal kvůli zranění mimo nominaci na zápas, šanci místo něj pak poněkud nečekaně dostal bývalý polský legionář Dočekal. Chyběl také křídelník Jovović, jehož na pravém kraji zálohy zastoupil Pleštil. Zdravotní patálie už naopak dávno zažehnal talentovaný Matoušek, na nějž se ofenzivní řada Jablonce dost spoléhá.

Kupodivu to byli hosté, kdo začal aktivněji. Fantiš ve čtrnácté minutě předložil míč Cedidlovi, jehož nebezpečné zakončení na poslední chvíli srazil Považanec. Vzápětí proletěla Janetzkého bomba jen těsně nad břevnem svatyně brankáře Hrubého. Mnohem hůře dopadl pokus domácího Kroba o osm minut později, který prosvištěl vysoko ve vzduchu.

Ve 29. minutě opět zahrozil Zlín, avšak Janetzký po centru od Fantiše nehlavičkoval ideálně. Krátce po půlhodině hry však zmrazila ševce studená sprcha. Krobův centr prodloužil Dočekal na zadní tyč, kde se ke gólovému zakončení prodral o Holík a bylo to 1:0. Vyrovnat chtěl ve 35. minutě Čanturišvili, ale Hrubý jeho střelu kryl. Šest minut nato se dopředu hnal domácí Pleštil, lobem překonal gólmana soupeře Dostála, jenže balón skončil na tyči. První pětačtyřicetiminutovku uzavřel Čanturišvili, který opět vyhledal Hrubého náruč.

Tři minuty po změně stran zasadil Jablonci ránu jeho vlastní hráč Plechatý, který nedovoleně zastavil prchajícího Janetzkého a od sudího viděl červenou kartu. Zlín zahájil přesilovku přímým kopem, který Čanturišvili poslal nad bránu. Jinak ale hra hostů skřípala. Až v 68. minutě rozjeli ševci hezkou akci a nepříjemný pokus střídajícího Martíneze musel vyrazit Hrubý. Zakrátko se do brejku hnal Pleštil, jeho křižný pokus po zemi však Dostála nezaměstnal.

Snaha Zlína mohla vyvrcholit v 74. minutě, kdy se do pokutového území prodral Čanturišvili, následně předložil míč Jiráčkovi, ten ale trefil jen bránícího Jugase. Hosté ale nadále kupili chyby v obraně, a kdyby si Sýkora dal v 77. minutě víc záležet na zakončení, mohli Severočeši vést o dvě branky. V závěru už ševcům scházel dech, naopak definitivní pojistku na výhru Jablonce mohl přidat Kratochvíl, ale na Dostála si nepřišel. Tři body i tak zůstaly na Střelnici.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ondrasch77

3:0 (Doli hattrick)

Reagovat
ondrasch77

Před pauzou by to asi byla jasná záležitost, ale po shlédnutí utkání TEP - LBC si to už úplně nemyslím...

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zlínští hráči opět preferovali bránění prázdného prostoru místo bránění hráčů soupeře. Gól padá na vrub Jiráčka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele