základní část, 1. kolo
12.07.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Matoušek zařídil Jablonci vítězný vstup do sezóny

S velkou pokorou vstupovali fotbalisté Jablonce vzhledem k velké obměně kádru do nové sezóny. Jejich obavy se ale minimálně prozatím ukázaly být lichými, neboť po solidním výkonu porazili ve prvním ligovém zápase tohoto ročníku Bohemku 2:0. Obě branky vsítil ve své premiéře Matoušek.

Poprvé přitom zahrozili Klokani. Po Vodhánělově rohovém kopu se k míči dostal zcela osamocený Podaný, jehož hlavičku zneškodnil stoper Břečka. Na druhém konci hřiště kontroval Jovović, který se dostal před bránícího hráče a jen těsně minul tyč.

O úvodní trefu se parádním způsobem postaral Jan Matoušek. Pas gólmana Hrubého si zpracoval u levé postranní čáry. Obhodil si Köstla, který proti němu vystoupil, a řítil se zcela sám na Valeše. Ten dělal, co mohl, ale na Matouškův obstřel byl krátký. Brzy mohlo být srovnáno, ale aktivní Podaný nepotrestal Hrubého zaváhání. A krátce před pauzou neuspěl ani Vodháněl, do kabin se tak šlo za vedení Severočechů.

Po návratu z nich se do příležitosti dostal po Doležalově přihrávce Jovović, jeho rána však skončila mimo prostor tří tyčí. Nedlouho poté se opět mohl předvést Vodháněl, jehož pokus po povedeném Keitovš sklepnutí zamířil mimo.

Velmi aktivně se prezentoval Matoušek, jehož pokus z otočky skončil rohovým kopem. Asi deset minut před koncem předvedl pohotový zákrok Valeš, pro Bohemku to ale bylo málo. Za pár desítek sekund totiž poslal Jovović nadýchaný centr na hlavu Jana Matouška a ten z penaltového puntíku podruhé v zápase rozvlnil síť.

V závěru utkání propadl míč po centru až na hranici velkého vápna, odkud vyslal dělovku Bartek, avšak pouze směrem na připraveného Hrubého. V závěru už se Pražané zmohli jen na červenou kartu po nesmyslném Köstlově zákroku, a tak se Jablonec po vítězství 2:0 ujal vedení v tabulce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eL

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:1 (Doli, Matoušek - Hronek)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (góly za Jablonec: Jovovič, Doležal, Matoušek)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele