základní část, 21. kolo
17.02.2020 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jednoznačná záležitost. Jablonec vkročil do jara vítězně

První jarní kolo bylo uzavřeno soubojem celků s opačnými starostmi. Ten skončil možná ještě jednoznačněji, než se čekalo. Jablonec si poradil s Příbramí 4:0, skóre otevřel Kubista, po pauze přidal další dvě trefy Sýkora a jednu Hämäläinen.

Severočeši do toho šlapali hned od začátku, už po pár desítkách sekund Jovović připravil velkou šanci Považancovi, o několik okamžiků později pálil srbský křídelník sám, jeho střela však byla zblokována. Další jeho pokus zase bez problémů zlikvidoval Kočí. Po čtvrtině utkání o sobě dal vědět Kubista, když z malého vápna napálil míč vysoko nad.

Jablonečtí se dočkali deset minut před pauzou. Rohový kop rozehrávající Krob si narazil o Považance, jeho následný centr propadl na penaltu k Vojtěchu Kubistovi, jehož rána vymetla šibenici Kočího brány.

Po přestávce tlak domácích ještě zesílil. Hübschmana sice ještě vychytal Kočí, když Považanec našel Doležala a ten připravil před prázdnou bránu Janu Sýkorovi, byl už příbramský gólman bezmocný. Ten si vybral i svou slabší chvilku, když v pětapadesáté minutě mimo vápno promáchl a umožnil tak Sýkorovi v klidu vstřelit druhou branku.

Dvacet minut před koncem dotlačili míč do sítě i Příbramští, avšak Radek Voltr jej tam poslal za pomoci ruky a trefa tak nemohla být uznána. Slavit hosté nemohli ani po nadcházející standardce, Tregler totiž hlavičkoval o kousek nepřesně.

Střelce první branky Kubistu nahradil v osmdesáté minutě Kasper Hämäläinen, jenž se už po pár sekundách svého pobytu na hřišti dočkal premiérového gólu v české nejvyšší soutěži. Kočí si s Pilíkovým centrem neporadil nejlépe a na finského záložníka už čekalo snadné sousto.

V nastaveném čase mohli domácí završit "bůra". Cmiljanović totiž v pokutovém území nešikovně sestřelil Holíka, za což následoval pokutový kop. K tomu se postavil Martin Doležal, avšak bránu výrazně minul. To ale Jablonci vůbec vadit nemuselo, vítězstvím totiž navýšil svůj náskok na třetím místě na čtyři body. Příbram zůstává na samém dně tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FC Parma

1:3

Reagovat
bourbon

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
ondrasch77

4:0 (Doli 2 góly, Sýkora, Jovo)

Reagovat
forma

4:0 (Doležal 2×,Jovovič,Kratochvíl)

Reagovat
ondrasch77

Kratochvíl je po operaci...

Reagovat
forma

Došlo mi to až po tom co jsem to napsal

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
vanGomm

Jaká kontraverzní remíza z před 4 let? Kontraverze=sporné,sporný atp.Ovšem tenkrát to do sporného mělo hodně daleko,asi tak jako to má čert do Vatikánu Pokud si ale přesto někdo myslí,že to tehdy na tu remízu domluvené nebylo,tak je hodně naivní.Tip 1.

Reagovat
bourbon

2:1 (13. a 89.z pen. Pelta - 78.Starka)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele