základní část, 9. kolo
15.09.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Sparta po třech a půl letech zvítězila ve Zlíně, rozhodla v úvodu

Fotbalisté pražské Sparty poprvé v této sezóně slaví vítězství na půdě soupeře. Hlavním důvodem jejich úspěchu byl samotný úvod utkání, v němž zazářil Tetteh. První branku sám dal a poté vybojoval penaltu, kterou proměnil Kanga.

Na první gól nemuseli diváci dlouho čekat. Ve vlastním malém vápně předvedl velkou chybu Azackij, který promáchl skákající míč a dal tak příležitost Benjaminu Tettehovi. Ghanský forvard šancí nepohrdl a skóroval. Tentýž hráč ukázal ve třinácté minutě další část svého fotbalového umu, jeho nůžky však úspěch neslavily.

Alespoň trochu ohrozit Heču chtěl zpoza vápna Poznar, avšak pálil vedle. Tempo hry tak nadále udávala Sparta. A když Kanga vyslal Tetteha za obranu, Dostál situaci neodhadl a útočícího hráče fauloval, sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Guélor Kanga a přesnou střelou k tyči navýšil vedení Pražanů.

Dvakrát se poté k bráně soupeře přiblížili Ševci, Jiráček ale gólmana nevystrašil, Mašek zase mířil nepřesně. Stejně tak učinil na opačném konci hřiště po hezkém náběhu Hložek. Deset minut před koncem první půle se už domácí radovali z gólu, po krásné kombinaci a Wágnerově pasu zakončoval Mašek do poloprázdné brány. Trefa však vinou ofsajdu nebyla uznána.

V tutové šanci se krátce před odchodem do šaten zjevil Tetteh, jenž ovšem selhal. Když po pauze pálil zpoza vápna Kanga, zastavila jeho technický pokus až branková konstrukce. Druhý poločas se jinak nesl ve výrazně nudnějším duchu než ten první. Až v pětaosmdesáté minutě Čanturišvili nešťastným zákrokem namazal Kozákovi, jenž volil přihrávku a neuspěl.

Čanturišvili poté připravil šanci i na správné straně, jeho pobídkou ale zcela volný Folprecht pohrdl a pálil nad břevno. A jelikož Hložkovu individuální akci na poslední chvíli přerušil Buchta, zvítězila Sparta o dva góly. Díky tomu se alespoň dočasně posunula na páté místo, domácí jsou nadále v poslední šestce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Toto,tvrdit,že Spartou jsi výtírá káždý domací klub,zadek bude ráda za bod.

Reagovat
usarny

Reagovat
smazaný uživatel

No,tak vyhrála,ale itak je to ostuda venku s Budějovicema byli rádi za bod,v Liberci a MB prohrály,budou rádi za 3 místo celkově.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele