základní část, 3. kolo
27.07.2019 17:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín vyzrál na Liberec a poprvé v sezóně bodoval

Zlín v sezóně poprvé zvítězil a připsal si premiérové tři body. V domácím prostředí udolal Liberec po výsledku 2:1 a dotáhl se bodově právě na severočeského soupeře.

V základní sestavě Ševců se poprvé objevily letní posily, obránce Azackij a záložník Mašek. Střed pole vyztužil také Hnaníček. Na straně hostů si nasazení od úvodu vysloužil útočník Musa a Peška na pravém kraji zálohy nahradil Koscelník.

Opatrný start utkání narušil až ve třinácté minutě Mikula, jenž povedenou střelou z dálky protáhl zlínského brankáře Dostála. Další zajímavou ránu Slovanu vyprodukoval Mara, trefil však jen prostor, kde stál Dostál. Moravané se taktéž tlačili dopředu, k nebezpečnému pokusu se ale dlouho nemohli dostat.

Až ve 25. minutě skončil tečovaný centr Čanturišviliho na hlavě Poznara, který se zblízka trefil přesně - 1:0. Vytáhlý útočník domácích mohl další branky přidat ve 34. a 35. minutě, avšak gólmana hostů Nguyena ani v jednom případě nepřekonal. Vyrovnat chtěl ještě na konci prvního poločasu Mara, jenže svůj obstřel nasměroval vedle.

Ani po přestávce nepřálo Marovi střelecké štěstí, v 51. minutě zase pálil mimo tři tyče. O devět minut později již ale bylo srovnáno. Střídajícímu Malinskému vyšel centr na Potočného, tomu první hlavičku ještě Dostál vyrazil, ovšem z dorážky se již hostující hráč prosadil. Zlín si ale brzy vzal vedení zpět. Mašek se v 66. minutě uvolnil v pokutovém území a provedeným obloučkem přes Nguyena vsítil druhou branku svého týmu.

Náskok Ševců mohl zanedlouho zvýšit Čanturišvili, jenž vyslal vydařenou střelu, která orazítkovala obě tyče. Z následné dorážky trestuhodně minul Poznar. Slovan v závěru ještě usiloval o dělbu bodů, v nastavení si Malinský dokonce chtěl vymodlit penaltu, ale u rozhodčího neuspěl. Z výhry se tak radovali domácí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele