základní část, 20. kolo
14.12.2019 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín doma opět nezaváhal. Před Vánocemi si poradil s Opavou

Zlín opět prokázal, že pod vedením kouče Jana Kameníka těží zejména z výsledků na domácí Letné. Ševci totiž doma vyzráli i na Opavu a před zimní pauzou se opět vzdálili sestupovým vodám. V těch naopak zůstávají Slezané, avšak díky zaváhání Karviné i Příbrami se nepropadli ze čtrnáctého místa.

V sestavě domácích došlo ke dvěma změnám, když záložní řadu místo Bartošáka vyztužil Folprecht a Wágnera v útoku nahradil Čanturišvili. Hostům kvůli kartám chyběl stoper Svozil, šanci tak místo něj dostal Helebrand. Do základní jedenáctky se dostali také mladík Rychlý a záložník Jursa.

Úvodní minuty mnoho vzrušení nepřinesly. Až v devatenácté minutě zahrávala Opava zajímavou standardní situaci, jenže Jursa přestřelil břevno. Ještě hůř si z podobné situace vedl o tři minuty později domácí Hnaníček. Další šance přišla až ve 37. minutě, stála však za to, protože Dedič se ocitl v zajímavé pozici, ovšem centr z levé strany neumístil hlavou mezi tři tyče. Zlín odpověděl hned za minutu, kdy Jiráček předložil míč Čanturišvilimu, tomu se ale kulatý nesmysl zamotal mezi nohama.

Vstup do druhé půle vyšel mnohem lépe domácím ševcům. V 52. minutě ještě brankář SFC Fendrich zasáhl proti Poznarovi, jenž hlavičkoval po centru od Folprechta, o minutu později již ale Matejov poslal krásnou přihrávku před bránu, kterou nepohrdl Fantiš - 1:0. Vyrovnání měl na noze za další tři minuty Dedič, avšak po souhře Žídka s Mondekem vychytal útočníka Opavy gólman Rakovan. A tak po hodině hry skóroval Zlín podruhé. Jiráček šikovně pronikl do šestnáctky, kde našel Folprechta, ten ještě trefil blokujícího Žídka, ovšem Fantiš neměl z dorážky problém s uklizením balónu do sítě.

Třetí branku ševců mohl v 71. minutě přidat střídající Džafić, jehož hlavu našel agilní Jiráček, ale Fendrich byl připraven. Hned za minutu si strážce hostující svatyně připsal ještě lepší zákrok, když vychytal Poznara, který se po přihrávce Fantiše šikovně obtočil do tutovky, jenže poté selhal a pouze vyprášil Fendrichovy rukavice. Domácí však neproměněné šance nemuseli nakonec tolik mrzet, neboť i tak si vítězství pohlídali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

Bez Svozila Opava prohraje....

3:1 (Poznar gól)

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele