základní část, 7. kolo
24.08.2019 17:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Karviná konečně zvítězila, ve Zlíně přejela domácí ševce

Na sedmý pokus to Karviné konečně vyšlo. Na půdě Zlína se Slezané dočkali první výhry v sezóně, když domácí zničili čtyřmi góly. Tři z nich vsítili ve druhém poločase, kdy Ševci po vyloučení Azackého dohrávali v deseti hráčích a zmohli se jen na kosmetickou úpravu skóre.

Zatímco v sestavě domácích nedošlo k žádným změnám, Slezané základní jedenáctku obměnili. Do obrany se vrátil levý bek Čonka a v záloze dostali šanci Bukata, zkušený Janečka a někdejší hráč Zlína Vukadinović. Svatyni hostů pak po jednozápasové pauze opět hájil brankář Hrdlička.

Po úvodním oťukávání vyrazila na zteč Karviná. V osmé minutě ještě Petráň trefil tyč, o čtyři minuty později si ale Bukata naskočil na centr z pravé strany a míč umístil přesně k tyči - 0:1. Ševci se vzchopili za další čtyři minuty, avšak na nebezpečný pas od Hlinky nikdo nedosáhl. V 18. minutě měli hosté další obrovskou šanci, jenže Vukadinović vedle gólmana Dostála obstřelil také bránu.

Velkou šanci na vyrovnání měl ve 24. minutě Mašek, jenž se po přihrávce od Džafiće zjevil před Hrdličkou, ten ale parádně zasáhl. Dvě minuty nato si strážce svatyně MFK snadno poradil s pokusem Poznara. Závěr poločasu patřil záložníkovi ševců Janetzkého. Ve 37. minutě se sám dostal z pravé strany před Hrdličku, zblízka však pálil nad břevno. Sedm minut poté jeho nadějný pokus srazil mimo Čonka.

Velká rána na bodové ambice Zlína přišla v 52. minutě. Azackij fauloval Janečku za cenu žluté karty, a jelikož kartónek stejné barvy viděl již v první půli, musel předčasně do sprch. Oslabení Moravané pak inkasovali podruhé o šest minut později. Volný kop Ba Louy propadli po chybě Dostála až k Hanouskovi, od nějž se balón odrazil do sítě. Za dalších pět minut to bylo již 0:3. Ba Loua se kolem Jiráčka prosmýkl do pokutového území a výbornou práci svého spoluhráče zužitkoval snadným zakončením do odkrytého koutu brány Petráň.

Kromě obrany neměl svůj den ani zlínský brankář Dostál, jenž v 77. minutě za svá záda lacině pustil střelu střídajícího Puchela na bližší tyč. Závěr utkání odehrála Karviná v pohodě, především Ba Loua si s hráči soupeře dělal, co chtěl. Přesto Slezané dovolili ševcům čestný zásah, když se v nastavení parádně trefil z dálky Jiráček. Šlo však pouze o dílčí úspěch Moravanů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

2:1 s odřenejma ušima...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele