základní část, 5. kolo
09.08.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Utkání gólmanů mezi Zlínem a Teplicemi rozhodla jediná branka

Dlouho to vypadalo, že se ve Zlíně budou body dělit. Až v 87. minutě se trefil žolík Jakub Janetzký, který tak rozhodl o výhře domácích nad Teplicemi. Ševci si připsali druhou výhru v sezóně, zato hosté poprvé ztratili body venku.

Kouč domácích Csaplár se po prohraném derby se Slováckem odhodlal k několika změnám. Ze sestavy vypadli Bartošák, Hnaníček a Matejov, které nahradili Nečas, Podio a Džafić. Na druhé straně se v záloze Sklářů místo Kučery představil Kodeš. Kvůli dohodě klubů nemohl do utkání zasáhnout Vyhnal, jenž v Teplicích hostuje právě ze Zlína. Do útoku se tak po jednozápasovém trestu vrátil Jakub Mareš.

Jako první zahrozily v 16. minutě Teplice. Jakub Mareš nejprve z úhlu prověřil brankáře Dostála, chvíli poté centroval Žitný na Horu, který v dobré pozici těsně nedosáhl na míč. Zlínu hodně dlouho trvalo, než vymyslel kloudnou akci. Teprve ve 29. minutě se po rychlé akci Podia s Džafićem zjevil před bránou hostů Mašek, avšak toho včasným výběhem vychytal brankář Grigar. O čtyři minuty později našel Podio přesným pasem Fantiše, ale jeho zakončení z úhlu nenadělalo Grigarovi mnoho starostí.

Po nezáživné první půle se oba týmy po změně stran připomněly střeleckými pokusy. Zatímco Kodeš alespoň zaměstnal Dostála, rána domácího Hlinky letěla k nedaleké řece Dřevnici. V 55. minutě se Poznarovi zničehonic podařilo dostat balón do sítě, jenže radost Ševců byla předčasná, neboť autor trefy se nacházel v ofsajdu. Šance však konečně začaly přibývat. V 60. minutě se v pokutovém území Zlína uvolnil Jakub Mareš, ale v obrovské šanci trefil jen prostředek brány, kde stál připravený Dostál.

Teplice znovu přebraly aktivitu. Hora však pálil nepřesně a Žitného nadějný pokus zblokovali obránci soupeře. Domácí odpověděli v 67. a 69. minutě, ale Džafić ani střídající Janetzký nevyzráli na Grigara. V 83. minutě měl dobrou možnost Poznar, ten však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O minutu později zase Žitný ztroskotal na Dostálovi. Rozuzlení tak přinesla až 87. minuta. Dlouhý nákop sklepl Fantiš do pokutového území, kde míč dokutálel až k Jantezkému, jenž sice netrefil balón ideálně, i tak jej ale dopravil do sítě a postaral se o jedinou branku utkání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele