základní část, 22. kolo
23.02.2020 14:30 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Budějovice opět úspěšně. Tři body si odvezly i ze Zlína

Snová jízda Českých Budějovic pokračuje. V nedělním zápase vyzrálo Dynamo na Zlín a posunulo se v tabulce na skvělé čtvrté místo. Naopak domácí musí začít bít na poplach, neboť ani z druhého jarního klání nevytěžili bod a na třinácté příčce mají již jen dva body náskoku na barážové příčky.

Moravané přitom na domovské Letné neodehráli úplně špatný zápas, avšak v zakončení až příliš často selhali. To hosté byli maximálně efektivní, přičemž výborné utkání odehrál zejména dvougólový Matej Mršić.

Zatímco v sestavě Budějovic nedošlo po vítězství nad Mladou Boleslaví k jediné změně, základnou jedenáctka domácích doznala jistých úprav. Simerský totiž v obraně nahradil mladého Cedidlu a Džafić dostal v útoku přednost před Janetzkým.

Již ve třetí minutě mohl jít Zlín do vedení. Jawo vybojoval na polovině hřiště míč, před pokutovým územím obalamutil Sivoka, poté ovšem poněkud zaváhal a slabou střelou nechal vyniknout brankáře Dynama Drobného. Místo radosti "Ševců" přišel v jedenácté minutě přesný zásah na druhé straně. Brandner si naběhl na skvělý pas od vlastních obránců, následně předložil Mršićovi, jenž přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal hosty do vedení.

Moravané po inkasované brance zabrali, jenže víceméně nic víc než Jiráčkův nepřesný volej ze 38. minuty ze svého snažení nevytěžili. Ještě předtím bylo horko domácímu gólmanovi Rakovanovi, který měl co dělat, aby zneškodnil Čolićův přímý kop. Nakonec se ale Jihočeši dočkali ještě před přestávkou druhého gólu. Čanturišviliho faul na Čavoše ve vápně Zlína původně nevyhodnotil sudí Julínek jako penaltový, po konzultaci s kolegou i videa však svůj verdikt změnil. Z pokutového kopu se pak ve 45. minutě nemýlil Havel, byť Rakovan nebyl daleko od toho, aby střelu vytěsnil.

Domácí snížili osm minut po změně stran. Rohový kop Džafiće vrátil na zadní tyči před bránu Buchta, kde se nejrychleji zorientoval Simerský a premiérovou trefou v dresu Zlína vykřesal svému mužstvu naději. Vyrovnáno mohlo být po dalším rohovém kopu za dvě minuty, ovšem Budějovice proti zakončujícímu Hlinkovi podržel Drobný. Další tutovku Fastavu měl v 63. minutě Jawo, jenže po centru od Simerského taktéž ztroskotal na Drobném.

Poté přišly chvíle hostů. Schranzovu ránu ze 64. minuty po rohu ještě Rakovan vytěsnil, proti nečekaně, ale velice přesné střele Mršiće z dálky tři minuty nato už však byl krátký. Zlín se ale nevzdal. Hned o minutu později zužitkoval centr Condého Džafić, jemuž pomohla i teč bránícího Sivoka, na kterou už Drobný nezareagoval. Na vydolování remízy se ale Moravané v závěru nezmohli a kromě nepovedeného pokusu Matejova si již v podstatě nic nevytvořili.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bourbon

3:0

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat
mario23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele