základní část, 24. kolo
07.03.2020 14:30 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín opět vyhořel v obraně a tři body přenechal Bohemians

Jarní mizérie Zlína nemá konce. Ševci nadále čekají výhru, v klíčovém utkání totiž podlehli pražským Bohemians. Moravané opět doplnili na děravou obranu, přes kterou se hosté prosadili hned třikrát. Za klokany exceloval zejména dvougólový Matěj Pulkrab.

Zlín si ve čtyřech jarních kolech připsal do tabulky jediný bod a po neděli může klidně spadnout na barážové pozice. Bohemians se naopak stejnému ohrožení vzdálili. Aktuálně si upevnili jedenácté místo v tabulce, přičemž na ševce disponují pětibodovým náskokem.

Do základní jedenáctky domácích se po jednozápasové pauze vrátil pravý bek Matejov. Autor vyrovnávacího gólu na 2:2 proti Spartě vystrnadil ze sestavy Bartošáka. Obranu hostů zase vyztužili Šmíd s uzdraveným Krchem, šanci dostali také záložník Vaníček s útočníkem Vodhánělem.

Klokani poprvé zahrozili v deváté minutě, kdy brankáře Zlína Rakovana prověřil svou střelou Vodháněl. Stejný hráč byl za dalších sedm minut u první branky zápasu, kdy rozjel akci na Vaníčka, ten v pokutovém území našel Pulkraba, jenž se zblízka nemýlil - 0:1.

Další slabší chvilku si obrana ševců vybrala ve 37. minutě. Hůlka odcentroval na volného Vaníčka, který střelou k tyči zvýšil náskok Bohemians na rozdíl dvou branek. Tento stav nicméně vydržel jen dvě minuty, kdy Moravané konečně přišli s kloudnou akcí. Třetí gól zápasu opět padl po centrovaném míči, jehož autorem byl tentokrát Jiráček a zakončovatelem Simerský. Vyrovnat mohl těsně před přestávkou Poznar, jenže z nadějné pozice pálil vedle brány gólmana hostů Le Gianga.

Zlín po změně stran vystupňoval tlak a v 61. minutě se málem prosadil Čanturišvili, ovšem po pasu od Matejova zlikvidoval jeho volej Le Giang. O čtyři minuty později se zničehonic prosadili Bohemias. Standardní stiuace proletěla pokutovým územím k Pulkrabovi, který se ani podruhé v zápase nemýlil. Za dalších pět minut mohlo být domácím ještě hůř. Schumacher se na levé straně uvolnil přes Matejova, ale střídající Nečas jeho nabídkou pohrdl a mířil nad Rakovanovu svatyni.

Ševci se však ještě nevzdali. Sedm minut před uplynutím řádné hrací doby přihrál Matejojv na Jawa, jenž se trefil přesně k tyči - 2:3. Stejný hráč mohl v samotném závěru i vyrovnat, jenže po centru Fantiše hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bourbon

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele