základní část, 26. kolo
30.05.2020 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Baník v posledních minutách ztratil vedení ve Zlíně a opět bere jen bod

Baník ani ve svém druhém venkovním vystoupení za sebou neurval tři body, byť ve Zlíně k nim měl opravdu blízko. Slezané vedli již od páté minuty a těsný náskok drželi až do posledních minut, kdy však domácí zabrali a díky Džafićovi berou alespoň remízu. I tak ševci zůstávají na nepříliš lichotivém čtrnáctém místě, kdežto hosté drží pozice v nejlepší šestici ligy.

Přestože Zlín naposledy neuspěl v Jablonci, trenér Páník se neodhodlal k rekonstrukci a základní jedenáctku ponechal beze změn. To jeho protějšek na lavici Ostravanů Kozel usoudil, že by nebylo od věci dát prostor novým tvářím. Při té příležitosti pozměnil Kozel i rozestavení svého mužstva na 3-5-2, kde stopery Pokorného se Stronatim doplnil Svozil. Na pravý kraj hřiště se postavil uzdravený Fillo, kde mu místo přepustil do středu pole přesunutý Jánoš, vedle něhož operoval další navrátilec do sestavy Hrubý. Útočnou dvojici složili De Azevedo se Smolou.

A už po pěti minutách hry si Kozel mohl pochvalovat své rozhodnutí. V ten čas totiž Jánoš převzal míč po autovém vhazování od Fleišmana a napálil jej dokonale k tyči brány, kterou v ten moment bezmocně hájil brankář domácích Dostál - 0:1. O odpověď ševců se za devět minut pokusil Čanturišvili, ale gólman Baníku Laštůvka jeho ránu vyrazil. Záhy se činil i Dostál na druhé straně, jehož dalším pokusem z dálky prověřil Fleišman.

Snahu domácích podpořil ve 24. minutě i mladý obránce Cedidla, avšak nesešteloval mířidla a pálil mimo tři tyče. Jinak si ale Zlín do konce první půle nic zajímavého nevytvořil, k vidění byla pouze další propagační střela, tentokrát od Hlinky. To Slezané byli nebezpečnější. O hlavičce De Azeveda ze 35. minuty to ještě úplně neplatilo, ovšem další pokus Hlavou od Hrubého za pět minut volal po gólu. Záložník hostů nicméně mířil nad břevno.

Po změně stran se na hřiště dostal domácí Džafić a po čtyřech minutách pobytu na trávníku se ukázal zajímavým pokusem, který si však cestu do brány nenašel. Také na druhé straně hrací plochy se předvedl střídající Reiter, jenž se po hodině hry šikovně prokličkoval pokutovým územím a po jeho přihrávce zakončoval Stronati, ten ale neprostřelil blokujícího Cedidlu. Vzrušení pak přinesla i 64. minuta zápasu. Cestu Poznara směrem na Laštůvku překazil asistent rozhodčího mávající ofsajd. To se forvardovi ševců vůbec nelíbilo, verdikt sudího však nezměnil, navíc za nesportovní chování viděl žlutou kartu.

Zlínu rozhodně nešla upřít snaha, jenže nebezpečí z kopaček jeho hráčů mnoho nebylo a defenziva Baníku se ani příliš nenadřela. To platilo do 90. minuty. Pak Ostravané poprvé zaváhali, kdy nechali za svá záda uniknout Ikauniekse, ten ale v tísni našel jen Laštůvkovu náruč. Následně už však bylo srovnáno. Martínez skvěle vybídl na pravé straně Matejova, ten neomylně vyhledal volného Džafiće, jehož přízemní rána do vzdálenějšího rohu Laštůvkovy svatyně určila konečný stav duelu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HorajzmAmmann

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

po příbramském failu musíme! 1:2

Reagovat
berliner

Banik s odrenyma usima vyhraje,tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Migelinh0

Nevíte, jestli tohle půjde sledovat někde online? Díky moc.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to vypadá na pomstu svému současnému klubu.

Reagovat
Lawman

Hráči Baníku nutně potřebují psychologickou terapii. Už v pátém zápase sezóny stratili zbytečně body v závěru utkání. Jednorázové selhání se dá pochopit ale v 5 zápasech, to je znakem neprofesionálního a šlendriánského přístupu. Je na připomenutí. Proti Liberci za stavu 1:1 neproměnil Baník penaltu a v 94. minutě dostáva gól na 1:2 - 3 body, proti Teplicím neproměněná penalta a vzápětí vyrovnávací gól na 1:1 - 2 body, proti Olomouci vyrovnání hostujícího týmu na 2:2 v 87. minutě - 2 body, Proti Boleslavi vlastenec na 2:3 v 88. minutě - 1 bod, dnes Zlín v 90. minutě vyrovnáva na 1:1 - 2 body. Baník tedy následkem nekoncentrovanosti přišel o 9 bodu co je téměř jedna čvrtina celkového bodového zisku a to je skutečně mnoho. Za normálních okolností by měl Baník nahráno 49 bodú a postup do skupiny o titul by byl jasný. Dvě zaváhání proti Příbrami a nyní proti Zlínu jsou bez jakékoli diskuse neomluvitelné protože oba protivníci Baniku hráli sice na domácím hřišti ale o domácí podpoře se nedalo hovořit a proto Baník měl jednoznačně přivést 6 bodú a má jen 2. V posledních zápasech si už Baník proti Plzni a Slávii doma ani neškrtne ( nedá sa totiž v téchto vírusových časech hovořit o domácím prostředí ) a proti Liberci to skončí jasnou prohrou. Tyto dvě zbytečné remízy budou Baník stát postup do finálové skupiny o titul. Ani případná výhra proti Olomouci nebude stačit. Ne, Baník si postup nezaslouží protože pýcha a nekoncentrovanost nejsou atributem hry kvalitního a mentálně silného mančaftu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele